Se Garder fra 15 nye stier

Stor innsats: Denne gjengen har sørget for sju mil med merkede turstier i Garder. F.v. Kjell Olav Mathisen, Leif Ingar Andersen, Sverre Presterud, Hans Pedersen, Lars Hoff og Eivind Topper.

Stor innsats: Denne gjengen har sørget for sju mil med merkede turstier i Garder. F.v. Kjell Olav Mathisen, Leif Ingar Andersen, Sverre Presterud, Hans Pedersen, Lars Hoff og Eivind Topper. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

«Arbeidsledighet er roten til alt ondt», tenkte Hans Pedersen og fikk med seg fem sambygdinger. Resultatet er 15 turstier.

DEL

De seks ildsjelene med forankring i Garder Vel har tilrettelagt sju mil med turstier fordelt på 15 runder.

Garders rykende ferske tilbud til folkehelsa er ferdig skiltet og klart til å tas i bruk. Allerede nå har «Den gylne spaserstokk» innviet Engenerunden med trekkspill og dans.

Hans Pedersen har vært primus motor for prosjektet, og som Sverre Presterud nøkternt sier det:

– Det begynte med at Hans ble arbeidsledig og ikke visste hva han skulle finne på for å få tida til å gå.

– Det får være Sverres beskrivelse, humrer Pedersen, mens Eivind Topper mener kommentaren ligger veldig nær sannheten, og at det egentlig bare var for resten av gjengen å begynne å spa.

Ved å klikke her finner du kartene.

Skog og landbruk

De seks er i grunnen fornøyde med hva de har fått til, og håper at både Vestby og nabokommunenes befolkning har vett på å ta i bruk turstiene.

– Vi er jo en skog- og landbruksbygd så noen toppturer er det ikke snakk om. Vi har likevel fått til mange fine runder. Spesielt Jeksrudrunden har blitt flott, mener Pedersen og legger til flere, som for eksempel Drømmerudrunden og Flisebrurunden. Den siste gjør en sving innom Garders «skoleskog» og planen er å bygge en gapahuk i området.

Gjengen har brukt to år på prosjektet:

– Vi har møttes sånn en gang i uka i ny og ne, og noe av tiden har jo gått med til juging og kaffe. Det har også gått med 200 tonn stein og noe flis på deler av partiene slik at det er mulig å komme fram med barnevogn.

Pedersen opplyser at det planlegges en brosjyre som viser de 15 rundene og hva man kan vente seg, men at man allerede nå kan hente opplysninger ut av appen og GPS-tjenesten «RunKeeper», eller via Vestby kommunes hjemmeside.

– På hjemmesiden går man inn på kartportalen og deretter inn på turkart for å velge løyper.

Viktig om bygda

Lars Hoff framhever at de forskjellige rundene gir viktig informasjon om bygda:

– I og med at vi har med så mange gårdsnavn på skiltene blir dette en fin presentasjon av Garder.

1. februar arrangerer Vestby Turlag «Kom deg ut dag». Avhengig av været vil turlaget velge en av løypene som utgangspunkt.

Artikkeltags