Frykter elfyllekjøring i julebordsesongen

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Antall skader på elsparkesykkel øker, og mange skadde har vært påvirket av alkohol eller andre rusmidler. Nå frykter forsikringsselskap flere skader i forbindelse med julebord.

DEL

En rapport fra Oslo universitetssykehus viser at Skadelegevakten har registrert 661 skader på grunn av elsparkesykkel hittil i år, av disse er 40 alvorlig skadd.

– Elsparkesykkel er ikke er ufarlig, spesielt hvis en er beruset og kommer i fart på glatt føre. Vi har i det siste registrert mange skadesaker der folk har skadet seg selv eller krasjet i parkerte biler, noe som medfører erstatningsansvar, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring.

Nå er han bekymret for julebordsesongen, skriver Smaalenene.

– Blant dem som skadet seg på elsparkesykkel i oktober, var en av fire påvirket av alkohol eller andre rusmidler. Nå i julebordsesongen er det all grunn til å frykte flere ulykker. Spesielt når berusede personer skal hjem på glatta i lakksko og finstas, sier Torbjørn Brandeggen.

Det er i dag kun krav til lys foran og bak på en elsparkesykkel. Det er ikke krav til hjelmbruk, piggdekk eller forsikring.

– Jeg tror ikke mange som bruker elsparkesykkel helt er klar over hvilken risiko de utsetter seg for dersom de ikke har en forsikring som dekker skader eller ulykker, påpeker Brandeggen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.