På Bellevue arrangerer Sprint-Jeløy en fotballcamp. Før lunsj er det fotballtrening, mens det etter mat har vært ulike aktiviteter.
– Vi har blant annet spilt fotballgolf og frisbeegolf, og vi har også vært en gjeng på stolpejakt. I dag skal vi på stranda med hele gjengen, forteller Martin Måleng Lund, som har ansvaret for campen.

Se bildeserie fra fotballskolene lenger ned i saken.

Det var bare smil å se da Moss Avis besøkte Bellevue onsdag. Måleng Lund forteller om en veldig vellykket uke så langt.
– Været har vært veldig bra, barna er glade og alt er gått som planlagt. Vi kan ikke klage, sier Måleng Lund og smiler.


Han kan fortelle at det er 95 barn i alderen syv til tretten år med på årets camp på Jeløy. Måleng Lund skryter også av trenerne og frivillige som er med som arrangører. – De gjør en kjempejobb. Det tar mye tid å ordne maten spesielt, men alt går fint. Til fredag avsluttes alt med en turnering. Så skal vi ha fotballskole igjen uka før skolestart. Det gleder vi oss også til, avslutter Måleng Lund.

160 glade barn på Melløs


Også Moss fotballklubb starter sommerferien med fotball for barna. Det er MFKs årlige fotballskole som går av stabelen. Ansvarlig for uka er Tor Anders Brenno, som er veldig fornøyd med dagene så langt.

– Vi har med flinke ungdommer som trenere, vi har en på kjøkkenet som ordner mat og vi har fint vær. Man kan ikke klage, sier Brenno og gliser.

Brenno forteller at det er barn i alderen 7 til 13 som er med på fotballskolen. Da Moss Avis er innom, er han i gang med å fyre grillen før dagens lunsj. Deltakerne får nemlig varm mat hver dag.


– Så må jeg skryte litt ekstra av a-lagsspillerne Thomas Klaussen og Dani Rojas som er med her. De er kjemperessurser for oss, sier Brenno som ser frem mot flere dager med fotball.

Det er masse fotballglede å se på Melløs, og det trykkes til i duellene. Samtidig kan flere fortelle at de gleder seg til cupkampen mellom MFK og Sarpsborg 08 i kveld. Og det er liten tvil om hvem det heies på. - Heia Moss, runger over kunstgresset på Melløs når Moss Avis spør hvem man tror vinner.

SE STORT BILDEGALLERI:

Bildeserie

SE BILDENE: Fotballskoleuke på Bellevue og Melløs