Spillsenterets øvrige fredagsmeny:

Oddstips håndball-EM:Norge tar medalje i håndball-EM

Oddstips skiskyting: Tarjei Bø knuser Martin Fourcade

Oddstips Premier League: Bramall Lane er et mareritt for London-lagene

Oddstips: Fyldig oddsprogram denne fredagen. Sjekk våre analyser!

Håndball-EM: Program håndball-EM menn 2020

Vikinglotto: Nordmann vant over 2,5 millioner kroner i Vikinglotto

Det er ingen tvil om at fredagens sportslige høydepunkt på langoddsprogrammet er Norges åpningskamp i håndball-EM mot Bosnia. Det spilles totalt fire kamper i håndball-EM fredag. Det er også Premier League-fotball på menyen der Sheffield United tar imot West Ham. I tillegg er det en kamp i Ligue 1 i Frankrike. I Oberhof er det sprint verdenscup for menn i skiskyting. Det er ellers en kamp i Get-ligaen i ishockey og det er fire kamper i Hockeyallsvenskan.

Fredag er det ca 392 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spill før fredag klokken 1800. Lever kupongen her!

Sprint (10 km) skiskyting, menn (Duell T. Bø-M.Fourcade) Vinner Tarjei Bø 1,80 (spillestopp kl. 1425)

Tarjei Bø har hatt en veldig sterk sesong hittil. Det er gått sju individuelle verdenscuprenn og Tarjei har ikke vært dårligere enn nummer seks i noen av dem. To ganger har han endt på 2. plass, mens han har en 3. plass fra fellesstarten i Annecy i det siste løpet like før jul. Martin Fourcade vant 20 km under åpningshelgen i Østersund 4. desember (da var det fire franskmenn øverst). Men ellers har han ikke vært i nærheten av å vinne i de seks øvrige verdenscuprennene. Han har vært bak Tarjei Bø på alle de seks rennene og sliter også denne sesongen med farten i sporet. Tarjei Bø har vært knallstabil hele sesongen og 1,80 i odds på at han er foran Martin Fourcade i dagens sprint i Oberhof, er slett ikke dårlig betalt og kan testes.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Frankrike - Portugal (Handikap fulltid 0-5) 1,77 - 7,75 - 2,10 B (spillestopp kl. 1810)

Gruppe D som altså spilles i Trondheim og der Norge og Bosnia er de to øvrige nasjonene. Frankrike er naturligvis en av gullfavorittene. Vant EM-gull i 2014 og tok bronse i EM i 2018. Portugal er dog ingen kasteball. De slo faktisk Frankrike 33-27 i EM-kvalifiseringskamp i april i fjor og selv om de røk 24-33 i Frankrike tre dager senere, viser det at det er potensial i laget. 2,10 i odds på at Frankrike maks vinner åpningskampen med fire mål er ikke helt iskaldt.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Slovenia - Polen (Handikap fulltid 0-6) 1,75 - 7,75 - 2,15 H (spillestopp kl. 1810)

Gruppe F som i tillegg består av Sverige og Sveits og kampene spilles i Gøteborg. Slovenia er sammen med Sverige de klare favorittene til å ta seg videre fra denne gruppen. Tok bronse i VM 2017 og 8. plass i forrige EM. Polen er ikke i nærheten av gammel standard og kvalifiserte seg til EM med en hårsbredd. Slo da Israel i den siste kvalifiseringskampen og har ikke vært med i mesterskap siden EM på hjemmebane i 2016. Slovenia vinner nok denne åpningskampen klart. 1,75 på at de vinner med sju mål eller mer er sannsynlig.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Tsjekkia - Østerrike 2,75 - 7,50 - 1,57 B (spillestopp kl. 1810)

Gruppe B og denne spilles i Wien. Nord-Makedonia og Ukraina er de to siste lagene i denne gruppen. Dette er nok den svakeste gruppen. I kraft av hjemmebane er nok Østerrike motivert favoritt i åpningskampen, men 1,57 i odds er det ikke mye å rope hurra for.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Karlskrona HK - Tingsryds AIF 1,85 - 3,85 - 2,95 H (spillestopp kl. 1855)

Hockeyallsvenskan. Her er det spilt 35 serierunder og 17 gjenstår. De to beste lagene spiller playoff om retten til å møte laget som ender sist i SHL. Taperen av den første playoffen spiller serie sammen med lagene fra 3 til 8, og vinneren av denne serien møter laget som ender nest sist i SHL til playoff. Karlskrona stod med tre strake seire før onsdagens 1-2 tap borte mot Vita Hästen. Ligger fortsatt på 7. plass med 51 poeng. Tingsryd på 8. plass med 48 etter onsdagens 3-4 tap hjemme for Södertälje etter forlengning. Kun to poeng skiller ned til 9. plassen. Variable 3-0-3 på de seks siste seriekampene. Tingsryd vant 4-0 borte mot Karlskrona i oktober. Fredag tror vi mest på hjemmelaget.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Mora IK - AIK IF 1,62 - 4,10 - 3,55 H (spillestopp kl. 1855)

Hockeyallsvenskan. Her er det spilt 35 serierunder og 17 gjenstår. De to beste lagene spiller playoff om retten til å møte laget som ender sist i SHL. Taperen av den første playoffen spiller serie sammen med lagene fra 3 til 8, og vinneren av denne serien møter laget som ender nest sist i SHL til playoff. De to nederste lagene spiller enkel serie med fire lag fra Hockeyettan om fire ledige plasser i neste sesongs Hockeyallsvenskan.Mora lå nest sist før onsdagens serierunde da de overraskende slo topplaget Karlskoga 5-4. To poeng ned til Kristianstad som ligger nest sist. AIK med 2-5 tap hjemme for Björklöven og sesongen har utviklet seg til et mareritt. Ligger helt sist med kun 24 poeng. Mora må ha spilt på seg selvtillit med onsdagens seier og må ha svært gode vinnersjanser i denne.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Västervik - IF Björklöven 4,50 - 4,30 - 1,45 B (spillestopp kl. 1855)

Hockeyallsvenskan. Her er det spilt 35 serierunder og 17 gjenstår. De to beste lagene spiller playoff om retten til å møte laget som ender sist i SHL. Taperen av den første playoffen spiller serie sammen med lagene fra 3 til 8, og vinneren av denne serien møter laget som ender nest sist i SHL til playoff. De to nederste lagene spiller enkel serie med fire lag fra Hockeyettan om fire ledige plasser i neste sesongs Hockeyallsvenskan.Kun tre poeng ned til Kristianstad for Västervik som står med 39 poeng. Björklöven fortsetter ufortrødent på toppen av tabellen og tok sin sjette strake seier da tabelljumbo AIK ble slått 5-2 i Stockholm onsdag. Det er fortsatt åtte poeng ned til Modo på 2. plass. 1,45 på borteseier er som det er.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Storhamar Hockey - Narvik Hockey (Handikap fulltid 0-3) 1,55 - 5,75 - 2,90 H (spillestopp kl. 1855)

Åtte strake seire for Storhamar nå og sju av dem med tre mål eller mer. Til tross for den poengfangsten er det hele 17 poeng opp til serieleder Stavanger Oilers. Det er ellers hele 13 poeng ned til Lillehammer på 3. plass, så det er store forskjeller i toppen av Get-ligaen denne sesongen. Narvik har klart seg flott i sin første sesong i Get-ligaen og ligger tredje sist med 33 poeng. Men har fått juling i samtlige tre kamper mot Storhamar tidligere denne sesongen. 1,55 i odds på minimum firemålsseier til Storhamar er godkjent odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Södertälje SK - BIK Karlskoga 2,85 - 3,90 - 1,87 H (spillestopp kl. 1855)

Hockeyallsvenskan. Her er det spilt 35 serierunder og 17 gjenstår. De to beste lagene spiller playoff om retten til å møte laget som ender sist i SHL. Taperen av den første playoffen spiller serie sammen med lagene fra 3 til 8, og vinneren av denne serien møter laget som ender nest sist i SHL til playoff. De to nederste lagene spiller enkel serie med fire lag fra Hockeyettan om fire ledige plasser i neste sesongs Hockeyallsvenskan.Södertalje åpnet sesongen svakt, men har kommet seg betydelig. Overtidsseier borte mot Tingsryd onsdag, og nå er det kun to poeng opp til den viktige 8. plassen. Står med fem seire på de seks siste seriekampene. Karlskoga med et meget skuffende 4-5 tap hjemme for Mora onsdag. Avstanden opp til Modo på 2. plass er dermed økt til fem poeng. Bortelaget har størst kapasitet, men formsterke Södertälje kan overraske til flott odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Norge - Bosnia-Hercegovina (Handikap fulltid 0-7) 1,80 - 7,75 - 2,15 H (spillestopp kl. 2025)

Bookmakerne og Norsk Tipping er skjønt enige om at Norge vinner sin åpningskamp i EM mot Bosnia og handicaplinjene ligger på 0-6 og 0-7. Norge slo Serbia 38-28 i sin siste oppkjøringskamp før EM. Serbia er trolig et bedre lag enn Bosnia. Det bør være gode sjanser for at Norge vinner åpningskampen med åtte mål eller mer og 1,80 på at så skjer, er anstendig odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Sverige - Sveits (Handikap fulltid 0-5) 1,85 - 7,50 - 2,00 B (spillestopp kl. 2025)

Håndball-EM gruppe F som i tillegg består av Slovenia og Polen. Sverige og Slovenia er klare favoritter til å ta seg videre. Kampene i denne gruppen spilles i Gøteborg. Svenske medier tror ikke Sverige er en medaljekandidat, men at de kan ta seg maks til en semifinale. De skal uansett være soleklare favoritter mot Sveits. Sveits har ikke vært med i de fire siste EM og har sin soleklare stjernespiller i Andre Schmid som fem ganger på rad er kåret til årets spiller i Bundesliga. Men en svale gjør som kjent ingen sommer. EM-premiere på hjemmebane for Sverige dette og slett ikke sikkert at det ender med noen storseier. 2,00 på at Sverige maks vinner åpningskampen med fire mål, kan vurderes.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Nord-Makedonia - Ukraina 1,23 - 10,00 - 4,50 H (spillestopp kl. 2025)

Gruppe B som spilles i Wien. Østerrike og Tsjekkia er de to øvrige lagene og dette må være den svakeste av de seks gruppene i dette mesterskapet. Nord-Makedonia i sitt femte strake EM, men har havnet på 10 og 11. plass de tre foregående EM. Ukraina i sitt første mesterskap på ti år. Sergiy Onufryenko er en av lagets største stjerner, men han mister mesterskapet grunnet skade. Det skal være toppsjanse for Nord-Makedonia i åpningskampen og 1,23 er trolig korrekt odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Rennes - Marseille 2,50 - 2,90 - 2,65 H (spillestopp kl. 2040)

Toppkamp i Ligue 1 som starter opp igjen denne helgen etter tre ukers juleferie. Rennes avsluttet 2019 med fem strake seire og ligger på 3. plass med 33 poeng.Solide 6-1-2 hjemme. Marseille på 2. plass med 38 poeng og avsluttet 2019 med 7-1-0 på de åtte siste seriekampene. Men har ikke bedre enn 4-3-2 på ni spilte bortekamper. Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende. Uavgjort er mest sannsynlig denne gang til ok odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Sheffield United - West Ham United (Begge lag scorer) Ja 1,80 (spillestopp kl. 2055)

Nyopprykkede Sheffield United med sine bortetap for sesongen i sine to siste seriekamper. Både mot Manchester City og Liverpool har det som ventet blitt tap, men de kom unna med 0-2 i begge. Ligger på en flott 8. plass med 29 poeng. West Ham fikk som ventet en pangstart med David Moyes som ny manager og vant hele 4-0 mot Bourneemouth på 1. nyttårsdag som var forrige serierunde i Premier League. Ligger på 16. plass med kun 22 poeng og har ikke mer enn to poeng ned til Bournemouth under streken. 3-3-4 totalt på bortebane. Det er ikke lett å spå utfallet av kveldens kamp, man kan egentlig argumenter for alle utfall på HUB. Begge lag scorer til 1,80 i odds er kanskje det beste alternativet.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset