Det var i juni at Hans Sverre Sjøvold trakk seg som sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter VGs avsløring om at Sjøvold oppbevarte tre skytevåpen ulovlig i flere år, da han var politimester i Oslo.

Siden da har Roger Berg vært fungerende PST-sjef, men nå har søkerlisten over den permanente stillingen blitt offentliggjort.

Seks personer ønsker seg jobben, og blant navnene er et kjent navn for mossingene. Nemlig Beate Gangås (59), nåværende politimester i Oslo og tidligere politimester i Østfold.

Gangås, som fortsatt er bosatt på Jeløy i Moss, ble utnevnt som politimester i Oslo i 2019, etter at hun kom fra stillingen avdelingsdirektør for etterforskning og påtale i PST.

Den erfarne politimesteren anses som favoritt til å få jobben som PST-sjef, ifølge Dagbladets opplysninger.

59-åringen ble ansatt i politiet første gang i 1992, og ble i 2006 historisk, da hun ble utnevnt som det første Likestillings- og diskrimineringsombudet i Norge.

Assisterende PST-sjef Hedvig Moe (48) og avdelingsdirektør Trond Egil With (55) i Politidirektoratet er blant de andre på søkerlisten.

Moss Avis har forsøkt å få en kommentar fra Beate Gangås, via pressetjenesten til Oslo politidistrikt, men har ikke lykkes med å få svar.