– Kjempeflott. Dette kom som et lyn fra klar himmel, sier André Van Ingelgem, styreleder i RSRK Moss til Moss Avis.

Gjennom sine utallige guidede turer i farvannene rundt Eløya, Sletterøyene og Kollen på Larkollen, har Georg "Goggen" Sibbern gledet tusenvis av mennesker.

– Like mange har nytt fruktene av hans virke som ivrig hummer- og krabbefisker på sin fritid. Kl. 08:00 1. oktober hvert eneste år etter at han sluttet som aktiv elgjeger i Solør, har han vært førstemann som kaster loss fra Støtvig-brygga, klar til å ta fatt på årets hummersesong, skriver Ingelgem i pressemeldingen.

Se miniportrett av Goggen nederst i saken.

Viktig bidrag

Goggen har også gitt et viktig bidrag til frivillighets-Norge gjennom sitt mangeårige engasjement som leder av Grue Idrettslag, samt et antall lag og foreninger der den røde tråden har vært ungdom, idrett, natur og aktivitet.

Nå ønsker imidlertid både han og øvrig familie at skøyta kan fortsette å spre glede ved at den overlates til forbyggende aktiviteter hos RS Frivillig Land Moss. Offisiell overtagelse er 1. påskedag, under Goggen’s 87-års feiring hjemme på Larkollen.

Vil bringe arven etter Goggen videre

Reidar Alstad i RS Frivillig Land er ydmyk og glad for den generøse gaven.

– Dette er hva vi har drømt om helt siden starten i januar, et fartøy vi kan samles rundt. «Sonate» vil bli grunnsteinen rundt vårt forebyggende arbeid og praktisk sjøvettopplæring, sier han.

Kort forklart er Frivillig Land støtteapparat for Redningsselskapets virksomhet på land og på sjø. Som frivillig her kan man bidra på mange måter, bl.a. med vedlikehold av utstyrsparken, som teknisk støtte på arrangementer, Elias-kjøring, med inntektsbringende aktiviteter og øvrige aktiviteter.

– Vi ønsker bruke «Sonate» i Goggens ånd, der flest mulig skal få gleden av trygg ferdsel på sjøen. Turer med eldre, syke, ressurssvake, ideelle lag- og foreninger og naturligvis sjøvettopplæring for barn og unge vil være noen av aktivitetene, fortsetter Alstad.

Trenger bidrag

Med sine nesten 50 år i daglig bruk har skøyta sett sine beste dager. Det lekker litt her og det lekker litt der.

– Skøyta flyter og motoren tikker som en klokke, sier Alstad.

Men litt arbeid må gjøres før «Sonate» er tipp topp igjen. Blant annet må det skiftes noen dekksplank og det elektriske må ettergås.

– Jeg oppfordrer derfor alle som som ønsker å hjelpe oss med dette prosjektet til å ta kontakt. Vi trenger både båtkyndige, nevenyttige og litt økonomisk støtte for å få dette helt i havn. Til glede for mange i mange år fremover, avslutter Alstad.

RS Frivillig Land Moss

Redningsselskapets lokallag for RS Frivillig land er medlemsstyrt. RS Frivillig land jobber i samarbeid med de ansatte og er ment som en støtte til planlagt aktivitet.

Georg «Goggen» Sibbern kom til Eløen bare 3 måneder gammel. Der tilbrakte han alle sine sommerferier, bare forstyrret av tyskere som tok seg til rette under krigen. I dag er han en populær guide rundt øya på sin kjære skøyte «Sonate». Og mange har nytt godt av hans mangeårige virke som hummerfisker. Video: André Van Ingelgem