SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Gerrard tar sin tredje hjemmeseier på rad mot Celtic

Steven Gerrard og Rangers står uten tap denne sesongen etter tolv kamper i Europa League og i den skotske toppserien. (Henning Bagger/Ritzau Scanpix via AP)

Steven Gerrard og Rangers står uten tap denne sesongen etter tolv kamper i Europa League og i den skotske toppserien. (Henning Bagger/Ritzau Scanpix via AP) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Steven Gerrard og Rangers har vunnet de to siste Old Firm på Ibrox. Vi tror de vinner igjen på søndag.

DEL

Oddstips Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Oddsdobbel Eliteserien: Skjebnekamp for Sarpsborg

Oddstips Premier League: Harry Kane og Tottenham i trøbbel

Oddstips Premier League: Lurer Wolves-manageren han igjen?

Oddstips Old Firm: Gerrard tar sin tredje hjemmeseier på rad mot Celtic

Søndagskupongen: Klarer Brann å snu motgangen på Åråsen?

Champions League: Her er alle overgangene hos Champions League-lagene

Lotto: Seks Lotto-vinner vant 4,9 millioner kroner hver

V64 KlampenborgStor jackpotomgang på Klampenborg

Det er et strålende langoddsprogram vi har foran oss søndag. I Eliteserien er det selvsagt storkampen mellom Vålerenga og Rosenborg som er høydepunktet, ellers spilles det fem andre Eliteseriekamper i tillegg til den. I England er det klart for klassikeren Arsenal - Tottenham i London og også Everton - Wolverhampton kan bli en flott kamp. Ellers er det en rekke kamper i OBOS-ligaen og det spilles kamper i både PostNord-ligaen og Norsk Tipping-ligaen. Så er det også en rekke kamper i både La Liga, Serie A, Bundesliga og Ligue 1. Og i Stockholm er det ventet opp mot 50 000 tilskuere i byderbyet mellom AIK og Djurgården i Allsvenskan.

NB! 56 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Rangers – Celtic 2,30 – 3,10 – 2,65 H (spillestopp kl. 1255)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

De regjerende skotske mesterne Celtic har ikke vunnet de to siste gangene de har vært på Ibrox. Faktum er at hjemmelaget har vunnet de fem siste Old Firm-derbyene i ligaen. Rangers har to seire, mens The Hoops står med tre.

Etter at den tidligere Liverpool-kapteinen Steven Gerrard tok over Rangers har aget fått et oppsving. De har vunnet to av de tre siste byderbyene i ligaen. Statistikken viser at The Gers kun hadde to seire på de 16 siste kampene før det.

Rangers fortsatte den fenomenale sesongstarten i midtuken da de slo Legia Warszawa. Alfredo Morelos scoret ett minutt på overtid og skaffet The Gers en plass i gruppespillet i Europa League på dramatisk vis. Morelos har scoret mange viktige mål for Rangers, men han har ennå ikke scoret mot Celtic på åtte forsøk i Premiership.

Celtic booket også en plass i Europa League torsdag. Neil Lennon sitt lag hadde en 2-0-ledelse med seg til Stockholm, hvor de møtte tidligere Brann-trener Rikard Nordling og AIK. Svenskene kjørte på fra start i returoppgjøret, men utover i kampen tok Celtic mer og mer over. Skottene vant til slutt 4–1.

Det er ikke bare i Europa League de har vist kasse. Celtic har også vært solide i den hjemlige ligaen, hvor de har scoret 15 mål på de tre første ligakampene. Ni av målene har kommet i annen omgang.

Nå kan du skrape Flax-lodd her!

Begge lagene kommer til søndagens kamp full av selvtillit. Rangers har vunnet de fem siste hjemmekampene sine. I denne perioden har de holdt nullen i tre kamper, og de har scoret imponerende 13 mål.

Men: Borteformen til Celtic er minst like god. The Hoops har vunnet fire av de fem siste bortematchene. Neil Lennon sitt mannskap har vært fryktinngytende offensivt. De har scoret hele 39 mål på tolv kamper så langt. Det gir et snitt på 3,25 mål per kamp.

Borna Barisic er eneste spilleren som er på skadelisten hos Rangers. Han pådro seg en hjernerystelse mot Legia i Europa League-playoffen.

Celtic mangler Hatem Abd Elhamed og Tom Rogic, mens Kristoffer Ajer er usikker etter å ha haltet av banen i kampen mot AIK. Den nye høyrebacken Moritz Bauer kan debuterer søndag. Det kan også den norske landslagsspilleren Mohamed Elyounoussi. Han er kommet på lån fra Southampton. Spissen Odsonne Édouard har slitt med en liten skade, men er ventet å bli spilleklar. Edouard er viktig for Celtic. Han har vært involvert i seks mål på de seks siste kampene mot Rangers. Han har fire scoringer og to målgivende pasninger.

Kan Steven Gerrard sitt lag vinne det tredje Old Firm på rad på Ibrox? Ja, tror jeg.

Rangers har tatt 27 poeng av de siste 30 mulige (9-0-1). Det er fire poeng mer enn nærmeste utfordrer som er – nettopp – Celtic.

Det et intens, tett og jevnt Od Firm, tror jeg. Begge lagene er desperate etter å vinne denne kampen. Rangers har et fullsatt Ibrox i ryggen. Hje, mmebanefordelen har vært avgjørende i de fem siste Glasgow-oppgjørene, og jeg tror også det blir det i søndagens kamp. 2,30 i odds på Rangers-seier er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

Kommentarer til denne saken