I løpet tenårene er det mange som jobber i ferier for å tjene litt ekstra og få erfaring fra arbeidslivet. Erfaring som kommer godt med når de søker jobb senere i livet. At noen går god for deg er viktig for at nye arbeidsgivere tør å satse på nettopp deg. Pandemien har gjort det vanskeligere å få sommerjobb og dessverre er det mange ungdommer som faller utenfor.

Sommerjobber kan gi unge god trening i å være arbeidstaker, samtidig som man kjenner på mestring og tilegner seg nye ferdigheter. Nå jobber kommunene med å lage budsjetter for neste år. Vi i LOs ungdomsutvalg mener de bør prioritere penger til sommerjobber for unge.

En av våre viktigste oppgaver som samfunn er å sørge for at alle settes i stand til å leve selvstendige og gode liv, da kan det være avgjørende at man får en billett inn i arbeidslivet, kanskje nettopp gjennom en sommerjobb. Å få vise hva man er god for og ha en referanse er til stor hjelp når man skal finne seg jobb senere i livet, men under pandemien er det mange unge som ikke har fått muligheten til å ha sommerjobb. Derfor bør kommunene prioritere sommerjobber til unge i neste års kommunebudsjett.