Gå til sidens hovedinnhold

Gjør en ekstra innsats

Torderød-elever har frivillighet i valgfag

Artikkelen er over 7 år gammel

– Det er litt ekstra hyggelig å gjøre noe for andre.

Det sier de tre Torderød-elevene Anne-Marie Judson, Amalie de Lange og Albertine Unnerud.
Sammen med de fem medelever som har det nye valgfaget «Innsats for andre» har de brukt de siste ukene på å lage julepynt til onsdagens storarrangement i Samfunnssalen. Da er det nemlig duket for det årlige store julearrangementet «Juleglede for eldre» der nærmere 200 eldre er invitert. Noen flere frivillige til å hjelpe til på selve arrangementet er det fremdeles behov for, skal vi tro Frivillighetssentralens egne hjemmesider.

Fruktbart samarbeid

Men det er altså sånn at det har vært masse frivillig innsats i forkant av treffet også. I år har nemlig Frivilligsentralen julepynt-samarbeidet med både Torderød-elevene og elever fra Hoppern som alle tar det nye valgfaget.


Frivilligsentralens Torill Sørenssen og koordinator i Hverdagsliv for eldre; Ingvild Vatne, sier de måtte tenke kreativt da flere eldre meldte fra om allergiske reaksjoner på fjorårets julestjernepynt.
– Dette er i alle fall hjemmelaget julepynt laget med sjel, forsikrer Torderød-lærer Kristin Stordal til Vatne. Men julepynten er ikke det eneste valgfagsklassene i Moss har gjort. Tidligere år stilte for eksempel Hoppern-elevene Kasper Rønningen, Jesper Norgård og Jonas Fløtva (alle 15) til dyst da Moss bibliotek og Frivilligsentralen arrangerte Internasjonal dag på en lørdag. Å bruke fritiden på faget, synes guttene var givende og fint.

 Det samme mener Torderød-elevene om valgfaget som ble lansert i høst.
– Vi hadde lyst til å prøve noe nytt og det er veldig fint å gjøre noe for andre, sier 14-åringene Albertine Unnerud, Anne-Marie Judson og Amalie de Lange. Sammen med resten av valgfagsgjengen har de blant annet hatt quiz for de eldre på Peer Gynt sykehjem, raket hagen til en eldre dame på Jeløy og hjulpet til på alt fra TV-aksjonen til Det gule huset. Og om valgfaget blir videreført tror Torderød-jentene at de vil fortsette.

Vil fortsette

De ser heller ikke bort fra at de viderefører faget inn i voksenlivet, Både valgfagselevene på Torderød og Hoppern har samarbeidet med Frivilligsentralen i sitt skolearbeid, mens andre skoler har valgt helt andre måter å jobbe på.
Elevene sier alt de har gjort så langt har vært spennende.
– Det var litt ekstra hyggelig å snakke med de eldre på Peer Gynt, sier Anne-Marie Judson (14).

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.