Gå til sidens hovedinnhold

Glisene på Sjøbadet: – Deres heslighet minner om fasaden av en spøkelsesbane på tivoliet.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kunstdebatten på Sjøbadet Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Selv om jevnlige oppslag i avisen gjør oss stadig bedre kjent med de fire «smilefjesene» som er tenkt utplassert ved Sjøbadet, ser det ikke ut til at de blir mer populære av den grunn.

Snarere tvert imot.

Deres heslighet minner om fasaden av en spøkelsesbane på tivoliet. Det er dette umiddelbare og vedvarende – inntrykket som ikke kan bortdebatteres med betraktninger om i hvilken grad dette handler om kunst eller om kunstneren er anerkjent eller ukjent.

En utplassering kan her ikke forsvares på den lettvinte måten at de som er imot ikke forstå seg på kunst, mens de som vil ha «glisene» med dette viser at de er kompetente «ins|idere» og åpne for avangardistiske kunstobjekter.

Det er forresten bekymringsfullt at en kommunal kultursjef argumenterer med en så substansløs kommentar som «kunsten er subjektiv». Det er en fundamental kjensgjerning at det fins objektive kriterier for å vurdere kvaliteten av kunst.

Det planlagte stedet for utplasseringen er et meget upassende valg både i forhold til de to monumentene som befinner seg på område fra før (Kim Brandstrup og Paul Åge Johannessen har vært inne på dette i innlegg i Moss Avis), men også i forhold til et av våre mest populære rekreasjonsområder, et sted der folk søker adspredelse og ikke opplevelse av ubehag.

LES OGSÅ:

Uten tittel!

Sjøbadet: En etterlysning

Sterkt teatertablå på Sjøbadet

Gode nok for resten av verden, men ikke Moss?

Mossinger er positive: – Moss kan bli «Smilets by»

Flytt smilefjesene til Nesparken

Det er en kunst

Underlig at ulike kunstuttrykk skal kunne bekle en sjøside som Sjøbadet

Plassering av minnesmerket over krigsseilerne

– Jeg tror ikke det finnes noe som heter finkultur og folkedyp når det gjelder kunst

Smilende fjes på Sjøbadet: Kan gå på et økonomisk undervannsskjær

Kommentarer til denne saken