Gå til sidens hovedinnhold

Gratis kurs for ungdom: – Vi har plass til noen få deltakere til

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi skal ha fokus på det å skrive manus for å lage god film og video.

Det sier Ingrid Marie Røine (22) fra Moss. Hun skal være instruktør når filmgruppa Klar Bane inviterer til gratis kurs for deltakere i aldersgruppen 14–20 år.

Kurset er støttet av Viken Filmsenter og var planlagt over fem samlinger på Moss bibliotek, men på grunn av korona-reglene skal deltakerne møtes digitalt isteden. Oppstart blir 18. april og det hele avsluttes til sankthans. Påmelding på e-post til film@imroine.com.

– Jeg håper situasjonen forandrer seg og at vi kan treffes etter hvert, men vi har forberedt oss slik at alt kan foregå digitalt, sier Røine.

Deltakerne får tilsendt innspilte videoer med arbeidsoppgaver. Det blir videosamtaler, både med hele gruppen og enkeltvis – og forhåpentlig en avsluttende gruppesamtale med skuespillere som leser manusene høyt.

Klar Bane er en filmgruppe for unge filmskapere i Viken og Røine har tidligere arrangert flere kurs innenfor filmproduksjon i Moss.

– Vi håper også å få til et filmkurs, hvor vi fysisk kan møtes, til sommeren eller senere i år, avslutter mossingen som er frilanser i filmbransjen og har base i Oslo.

Les også

Filmverksted for ungdom i vinterferien: – Gøy både foran og bak kamera

Kommentarer til denne saken