Tirsdagen hadde Bøndenes Hus Svinndal et hyggelig årsmøte. Det kom nemlig en gravemaskin som kjørte opp til lokalet med en pengegave – skjult i en tilhenger.

Knut Bjerke AS ga gjengen noe mer å prate om på årsmøtet.

– Det er utrolig hyggelig at firmaet fra Våler støtter oss her i Svinndal. Så utrolig snilt, sier Trine Bjor, kasserer ved Bøndenes Hus i Svinndal.

I starten av mars skrev Moss Avis om loppemarkedet Bøndenes Hus arrangerte med et håp om å redde storstua i Svinndal. Det viser seg at det er flere firmaer som ønsker å bidra til den framtidige driften.

LES OGSÅ: Korona og strømregninger loppet storstua – kan bli reddet av storstilt loppemarked

Alle monner drar

Bøndenes Hus Svinndal har hatt mange utgifter og fått lite inn de siste to årene. Før pandemien ble lokalene leid ut cirka 30 ganger årlig, og det har det blitt lite av i pandemien.

– Det hjelper veldig med pengegaver. Vi har ikke nok leietakere til å klare alle utgiftene. Derfor har vi et årlig loppemarked, folk, bedrifter og banken er flinke til å støtte oss. De 40.000 kronene vi fikk er sårt trengte penger, sier Bjor.

Ifølge kassereren har Bøndenes Hus Svinndal en årlig forsikring som koster 60.000 kroner, samt andre månedlige og kommunale avgifter, og med høye løpende kostnader har ikke inntekten strukket til.

– Det har gått mye penger som har vært tiltenkt den vanlige driften, legger hun til.

Med støtten de har fått så går det også mot lysere tider for storstua, og Bjor roser alle som har bidratt for at samvirkeforetaket får fortsatt driften etter en tøff periode:

– Vi har fått 80.000 kroner fra Våler kommune i koronastøtteordning, 40.000 kroner i Spleis og Vipps og cirka 52.000 kroner gjennom loppemarkedet.

Richard Holmen Pettersen jobber i Knut Bjerke AS og han var den ansatte som overrakte sjekken, samt kjørte gravemaskinen. Han synes påfunnet var kjempemoro:

– Jeg har selv vært i styret i Bøndenes Hus, så jeg vet hvor lite de har å rutte med til tider. Etter flere nedstengte perioder så er jeg godt fornøyd med at Knut Bjerke AS støtter Bøndenes Hus med en betydelig sum for å drifte huset.

Pettersen legger til at han at stolt over å jobbe i et firma som stadig er med på å støtte nærmiljøet.