Jo, som du ser (via overskriften) så har jeg vært så heldig å være med på et kreativt forsøk sammen med forskning i praksisgruppa. Hele dette valgfaget består kun av gutter. Sjefen er Roy Arne (29) og 9 andre gutter (Henrik, Torben, Erlend, Sander, Jacob, Aleksander, Markus, Jonatan og Vegard)

Vi tror at jentene vil hyle mer av ekle ting og synes slimete greier enn guttene. Så derfor har vi funnet fram mange forskjellige ting og skal ha en blindtest. Planen er og bare hente fram tilfeldige personer å se hvor skvetne de egentlig er, forklarer Henrik (13) og Aleksander (13) meg. Og jeg, jeg fikk stå og se på (og nyte) alt sammen! Ulempen var at det var en viss risiko for at du må gå ut i tilfelle du skulle få en uventet latterkrampe.

Vått garn, snø, utstoppet ekorn og pinnsvin, såpeskum, sjakkbrikker, et mørkt rom og mange andre gjenstander som vi finner på skolen. Og selvfølgelig en haug av skvetne både gutter og jenter. Det vil jeg si er en god kombinasjon av ting som guttene trenger for å gjøre forsøket.

 «Det som er ekstra morsomt er å la prøvekaninene stå utenfor forskningsrommet (som i dette tilfellet er auditoriet til basen) og bare høre på personen innenfor skrike av redsel.» mener da altså en av guttene. Det var også en som trodde at de skulle ta på en elg med rabies og nektet derfor å ta på seg tittelen som prøvekanin. Skjønner jeg godt, selv om denne elgen viste seg å være et utstoppet ekorn med en halv nøtt stappet inn  i munnen..

Forsøkskaninene:

Og jeg skal ikke nevne noen navn for jeg har fått en streng beskjed av de skvetne guttene som snudde hele teorien på hodet – gutter er faktisk mer skvetne en jenter, i allefall her på 8.trinn Grevlingen.

Jeg må innrømme at hvis det hadde vært meg så ville jeg ha skreket bare ved tanken på å ta en elg med eller uten rabies så jeg er egentlig ganske glad for at jeg tok saken som journalist. Men så kan man jo også tenke at det er jo objekter fra skolen som er føle-og-gjette-hva-er-tingene så både ailien-øyne, hare – oppkast fra månen, elger med rabies og den slags er vel ikke helt i samme klasse med det du gjemmer i bokskapet.

Men på den andre siden så var det ganske mange av prøvekaninene som ikke var redde i det hele tatt. Som Kjeld (naturfagslærer) trodde at piggsvinet var en hårbørste, Elias likte ikke å ta på håret til Aleksander osv.  Og noen skvatt ikke i det hele tatt, de synes nærmest det var kult å spasere inn som en konge og ta på alt som ble hold fram med et skjerf foran øynene. Jeg må innrømme at jeg tok det med en klype salt, har ikke prøvd det skjerfet foran øynene selv men det kan jo hende at de så igjennom eller noe. Men det ble ikke avslørt noe juks så det kan også hende at noen har vært litt for mange ganger innom tusenfryd..

Konklusjon:

Etter min mening så er faktisk gutter mer skvetne enn jenter. Ikke omvendt, men i tv-programmer som total blackout (veldig anbefalt og underholdende) så er det jo nesten alltid en man som vinner. Men:

Her på Grevlingen kan vi bekrefte via et forsøk arrangert av valgfaget «forskning i praksis» så kan vi si at gutter er mer skvetne enn jenter.