(Denne saken er skrevet av elever på Grevlingen skole i Son.)

På kvelden 30. april vil det være en konsert i kultursalen på Grevlingen Ungdomsskole, da dette blir en sosial og stemningsfull kveld for unge. Vi tok en prat med to av elevene fra 10ende klasse som har ansvar for promotering av arrangementet.

Fortell kort om arrangementet.

Kvelden blir et rusfritt konsertarrangement, arrangert for å underholde unge. Dette er et alternativt for andre fylle-fester, siden «natt-til-1.» ofte går i dette, sier Martine Magnussen (10. klasse).

Hvor lenge har «Sal og Scene»-gruppen planlagt dette arrangementet?

Egentlig siden rett etter jul. Det har vært mye å gjøre, og vi måtte være tidlig ute med å booke artist. Det har vært mye å gjøre spesielt de siste ukene, bekrefter begge.

Hvordan har dere forberedt dere/planlagt dette arrangementet?

Vi startet med å dele elevene i valgfaget inn i grupper; teknikk, booking av artist og oppvarmingsband, promotering (promotere på best mulig måte, alt fra plakater til promotering på sosiale medier) og økonomi (ansvar for budsjett og sponsing). Alle har ansvar for sitt, og gruppene jobber individuelt samtidig som vi samarbeider på tvers, sier Io-Evelina H.

Hvordan kom dere frem til at artisten skulle være Julie Bergan?

Det var ikke slik at vi hadde et spesielt ønske om å booke henne. Vi spurte et par artister, men kom frem til at Julie Bergan var mest aktuell, konstaterer Martine M.

Hvor/hvordan har dere fått penger til alt?

Skolen har sponset en del, vi fikk nemlig en startsum av skolen som gruppen fikk lov til å bruke på arrangementet. Vi har skaffet mange sponsorer (gitt oss penger, gevinster, brus, osv). Vi har skaffet sponsorer ved å ringe til aktuelle butikker, og sendt en del søknader til mest lokale butikker, sier Martine M. Vi har egentlig bare kontaktet mange butikker og aktuelle sponsorer i omegn i håp om at de er villig til å sponse arrangementet, føler Io-Evelina H. opp.

Hva er line-up for kvelden?

Dørene åpner 19.00, mens vi; sal-og-scene-elevene, har et langt og fult program fra etter skolen av til sent på kvelden. Vi har masse å gjøre, sier Io-Evelina Havik (10. klasse).

Klokken 19.30 får publikum oppvarmingsmusikk fra skolens musikere, og 20.30 entrer Julie Bergan scenen for å spille egne sanger og covere. Bayaz er åpnet, og det vil bli servert brus. De 200 første som kommer får gratis brus, legger Martine M. til. 

Hva er forventningene til kvelden?

Våre forventninger for kvelden er bra. Vi vet at det kommer mange elever fra skoler i nærheten, og andre utenom også, sier Martine M. Det blir sjeldent tilbudt slike gode konserttilbud, og det blir en sosial kveld med mye bra musikk. Vi satser på god stemning og en bra kveld, slenger Io-Evelina H. med.