Gå til sidens hovedinnhold

Bli med på fotokurs!

Artikkelen er over 9 år gammel

De siste ukene har det vært fotokurs på Bayaz, nå vil de at flere blir med!

Bayaz er en fritidsklubb for unge mellom 13-19 år. Bayaz ligger i Vestby, i underetasjen på Grevlingen Skole og der er det åpent hver tirsdag og torsdag fra 18.00 – 21.30.

Etter høstferien startet det opp et fotokurs på Bayaz hvor alle som vil kan bli med. Her lærer man hvordan man skal ta bilder på best mulig måte, og du lære ulike teknikker for å ta bilder.

Kurset er gratis, og da er det vanskelig å si nei,

Mattis Knudsen er 18 år og er svært interessert i fotografering. Nå vil han lære bort kunsten å ta bilder.

- På fotokurset skal vi lære om hvordan man skal bruke kameraet for å ta bedre bilder! Vi skal dra på noen turer, og vi skal sette opp studio til å ta portrett bilder, sier kursleder Mattis Knudsen.

Hvorfor har dere blitt med på fotokurset?

- Jeg ble med fordi jeg er veldig interessert i foto, og tenkte at hvis jeg blir med på et fotokurs, får jeg utnyttet kameraet bedre, og kanskje bli flinkere til å ta bilder. Dessuten er kurset gratis, og da er det vanskelig å si nei, sier kursdeltaker Lea Meyer(13) til Grevlingen skoleavis.

- Vi har lært mere om lukkertid, blenderåpning, ISO og hvitbalanse. Vi har også eksperimentert masse med lys og lang lukkertid ute, som har vært veldig interessant, fortsetter hun.

Gøy med noe nytt

Kursdeltakerne vi snakket med sier de har stor interesse for foto, og syns det er gøy å lære nye ting, selv om det fins de som kan det mye fra før også.

Og om de anbefaler kurset til andre?

- JA, sier de høyt i kor.

Saken er skrevet av Mari Ileby som har valgfag medier og informasjon ved Grevlingen skole i Son (8.trinn).

Les flere skoleavis-saker på Moss Avis' digitale skoleavis.