På Grevlingen ungdomsskole samles det hvert år inn en sum penger, som går til et veldedig formål, bestemt av elevene. Pengene samles inn ved at noen elever arrangerer et forrykende juleshow, mens andre jobber med blant annet lotteri, kakesalg og andre måter å få inn penger på. 

Bedre liv

Disse pengene kalles for «Grevlingprisen» og i fjor ble pengene gitt til organisasjonen Streetlight og Eirik Thorsnes Minnefond. Eirik var fokusert på lærdommen om hygiene i Afrika, og ville utvide kunnskapen om nettopp det. Det var viktig for han å skape et bedre liv for alle og det var det han jobbet for - helt til han ble rammet av testikkelkreft i 2009.

Tapte kampen

Eirik tapte kampen i 2011, men arbeidet hans for andres liv er fremdeles i gang. Derfor ville Grevlingen hjelpe med å fortsette alt det gode organisasjonen utretter, ved å gi dem Grevlingprisen 2013.

Pengesummen på 40 000 kr har gått til renere vann, bygging av hus og andre prosjekter for befolkningen i Mehayo, Tanzania. Formålet for årets Grevlingpris er i skrivende stund ikke bestemt.