Gå til sidens hovedinnhold

HALLOWEEN MED MENING

Artikkelen er over 7 år gammel

For Merete, Sara og Luisa ble det å samle inn penger til Barnekreftforeningen deres Halloween med mening.

 

31. oktober ble det lansert et helt nytt konsept i Son, nemlig ”Halloween med mening”. Det gikk ut på å lage halloween om til en dag med mening. For Merete Lie Gaudernack, Sara Stavset og Luisa Garfalo ble det å samle inn penger til Barnekreftforeningen deres mening med halloween. Også Hanne Guldbrandsen og Carina Wullf har vært sentrale i planleggingen, og Merete innrømmer at de ikke kunne gjennomført arrangementet uten alle de som har hjulpet til.

175 042,- samlet inn til Barnekreftforeningen

Før arrangementet startet var det allerede samlet inn rundt kr 50 000,-, og etter opptelling natt til 1. november viste det seg at 130 000kr var samlet inn. I ettertid er det kommet inn enda mer.

Beløpet er over all forventning, det ble en sluttsum på kr 175 042,-. Det er supert at det ble samlet inn så mange penger på et lite sted som Son, og det viser at det bor mange flotte mennesker i Son og omegn. Det viktigste for oss var likevel å skape en arena hvor folk kan vise at de bryr seg, sier Merete.

Idéen ble til i slalåmbakken i Son

– Vi kom på idéen etter en løpetur i slalåmbakken i Son for noen uker siden. Et par barn i Son hadde nettopp gjennomført loddsalg og sang til inntekt for barnekreftforeningen og vi ble veldig rørt av deres engasjement. Vi ønsket å skalere opp dette ved å arrangere noe i Son hvor alle kunne delta. Halloween var en fin ramme for dette, sier Merete.

Halloween er en dag mange barn blir holdt utenfor, og derfor er en sosial og åpen samling et alternativ til lukkede grupper. 
– Det i seg selv er et sterkt nok budskap, mener Sara Stavset, og legger også til at en slik samling er viktig for å få vist kreftrammede mennesker at man bryr seg.

Pengene skal gå til barnekreftforeningen

Arrangementets hovedmål var å lage en morsom Halloween-markering hvor man samtidig kunne være med å gi bidrag til Barnekreftforeningen. Ved å delta på en et slikt arrangement får man også vist støtte til de som er rammet av kreft. Sara og Merete mener det trengs mer forskning rettet mot medisiner tilpasset barn med kreft, da det som foreløpig brukes i dag er samme medisin som til voksne, bare nedjusterte doser etter vekt.

– For å gjennomføre arrangementet trengte vi mye frivillig innsats fra mange, og sponsorer fra næringslivet i Son. Vi ble møtt med åpne dører og fikk raust med gaver til premier og auksjonering. Mange stilte opp som loddselgere, godteriutdelere, kakebakere, underholdere, rigge- og ryddehjelp, samt lån av lys- og lydanlegg. Luisa Garafalo på Galleri Soon Café stilte med lokaler og kaffe/kakao i tillegg til uvurderlig arbeidsinnsats. Det er mange å takke.

Fantastisk engasjement

Også engasjementet fra lokalbefolkningen rundt arrangementet har vært over alle forventinger. Hele tusen mennesker var innom Galleri Soon Café den 31. oktober for å feire Halloween.

Om det blir en tradisjon derimot er ikke helt avklart enda, men Sara er sikker i sin sak.
- JA, kan jeg si! Halloween med mening er kommet for å bli i Son og selv om det ikke er sikkert det er de samme som stiller like iherdig hvert år, så er kampen for å øke fokus på Barnekreftforeningen definitivt i gang. Hun kan også avsløre at noen bak arrangementet planlegger en markering i Son den 15. Februar på den Internasjonale Barnekreftdagen.

Du kan fremdeles gi penger og støtte Barnekreftforeningens sak ved å trykke her (link til Barnekreftforeningens nettsider).