Tradisjonen tro blir det julegateåpning i Hølen nå til lørdagen, her blir det sang og musikk for å få opp julestemningen til store og små. Vi har snakket med noen av de ansvarlige for arrangementet. Men det store spørsmålet; hva betyr egentlig julegateåpningen for innbyggerne i Hølen?

Store forventninger

Ane Rasmusen, som er leder av vellet, har dette året store forventninger til julegateåpningen. 

«Dette er en veldig hyggelig og morsom tradisjon. Det er mange unge i Hølen, så jeg håper på å få se mange barn og ungdommer her,» forteller hun. Hun gleder seg til å kunne titte på både store og små nisser. 

God musikk

Wenche Sandbæk skal synge i koret. Hun ser for seg at dette blir en veldig koselig julegateåpning. Wenche gleder seg, og syns det er veldig hyggelig å få være med på å bidra til julegateåpningen som deltaker i koret. 

En annen som også gleder seg er Anita Braar som skal spille musikk under julegateåpningen. Hun ser frem til mye god julemusikk som får opp julestemningen og julekosen i Hølen nå i førjulstiden.

I år skal Inger Berge synge med koret. Hun gleder seg veldig til å spre glede og forventer at det kommer noen små nisser.

«Dette er den tiden på året hvor vi samler oss for å lage samhold og glede, detter er starten på en fin tid hvor vi skal telle ned til jul sammen,» forteller hun og gleder seg masse.

God stemning

Silje Martens er leder for Bifrost og har ansvaret for en stor og viktig del av underholdningen. Det skal være akrobatikkshow og flammeshow. Det er mange som gleder seg mye til å se dette showet og har store forventinger. Silje gleder seg til å være med på å skape god stemning i Hølen og syns det er viktig at det skjer noe. 

Det er tross alt ikke bare underholdning og gløgg som er viktig for julegateåpningen, men det er viktig at alle gjør jobbene sine og spesielt er det viktig at strømmen fungerer. Og det er viktig at Jon O. Holter og resten av folkene som jobber med elektrisitet holder oppgaven med stram line. Hvis ikke strømmen fungerer får de ikke tent lysene sine og selv om det skal være flammeshow må alt annet fungere også.

Alle sammen håper på godt oppmøte og god stemning når julegaten skal åpnes i Hølen, de ønsker alle velkommen, og gleder seg veldig til årets julegate åpnes!