Når vi varmer opp jorden vår på denne  måten kan det faktisk kalles at vi tar livet av oss selv. For når vi varmer opp jorden og forurenser så fryktelig mye blir vår jords eksistens forkortet masse.

Det er veldig mye som skjer med jorden vår i dag. Regnskogen blir hugget, det er mange fabrikker som lager CO2 utslipp, det finnes mange skoler som ikke har kildesortering osv. Dette er et problem som mange har bekymret seg over.

Har skapt en egen miljøvern klubb for unge

Natur og ungdom er en naturklubb for unge. Det er Norges eneste naturvernklubben i hele Norge. Her i Moss finnes det mange som er med i klubben. Blant dem er Johanne som med glede ville informere oss litt om det.

-Hvis man blir med i denne klubben støtter man at den globale oppvarmingen burde stoppes før det blir mye varmere. Og jo flere som blir med så vil til slutt politikerne få det på nakken og må gjøre noe ut av det, mener Johanne B.T. (13).

Sjekk natur og ungdoms nettside: http://nu.no/

Hva kan du gjøre i hverdagen?

Alle kan gjøre noe. Det å kildesortere blant annet virker ganske lite men det er egentlig ganske stort. For å hindre at mer olje som vi kan lage plast kommer oss av sjøen kan vi gjenbruke den plasten vi allerede har. Vi har gått litt rundt og spurt både lærere og elever her på Grevlingen hva de mener vi alle kan gjøre:

  • Gå eller sykle til skolen
  • Skru av lys når du ikke er i rommet
  • Kildesortere ting som kan kildesorteres
  • Lese mer bok og sånne ting i stedet for å spille på data eller tv
  • Ta mer buss, tog eller trikk

Artikkelen er skrevet av Emilie Marskar for Grevlingen skoleavis.

Les flere skoleavisartikler på moss-avis.no/skoleavis