Gå til sidens hovedinnhold

Valgfag: Forskning i praksis

Artikkelen er over 9 år gammel

Her på Grevlingen skole har vi startet med 6 forskjellige valgfag. Vi har besøkt gruppa som har forskning i praksis, og har spurt litt hva de gjør i sitt fag.

-Vi forsker og finner ut av ting vi lurer på. Som for eksempel hvordan skjedde big bang, til hvordan magneten fester seg. Det er gøy og spennende. På grunn av at vi er så få kan vi velge hva vi vil jobbe med innenfor et tema. Akkurat nå holder vi på med brann.  eg valgte å skrive om brannrøyken, sier Vegard Holter.

De er nysgjerrige og spennende å jobbe med, sier læreren

- Vi forsker på mye rart og skriver rapporter om forskningen, sier Jonatan Guneriussen.

- Vi har blant annet lært at det er mest brannfarlig rundt juletider, for da tenner folk mange lys, legger han til.

- Hver elev forsker på noe de har lyst til å finne ut av. Det første vi begynte med var Mentospastiller i cola light. Det er 9 elever på gruppa. De er nysgjerrige og spennende å jobbe med, forklarer lærer for forskning i praksis Roy Arne Henriksen.

Er det noen grunn til at det bare er gutter på gruppa?

- Godt spørsmål. Det har kanskje en sammenheng fra gamledager da det var mer vanlig for gutter å forske enn jenter, tror de.

Newtons treghetslov

En uke etter at vi hadde intervjuet elevene i Forskning i Praksis spurte de oss om vi ville være med på et lite eksperiment de skulle gjøre. De testet ut den første av Newtons tre bevegelseslover. Nemlig treghetsloven. Forsøket gikk ut på at de skulle plassere en papptallerken over to glass, etter det satte de to doruller oppå papptallerkenen og la et egg oppå hver av dorullene.

Artikkelen er skrevet for Grevlingen skoleavis på moss-avis.no