Gå til sidens hovedinnhold

Er dette den fremtidige lagringssky?

Artikkelen er over 6 år gammel

Skoleavis:

Elevene på 9 trinn ved Grevlingen ungdomsskole er testkaniner for å prøve ut programvaren OneNote. Mens de andre trinnene bruker Word får 9.klasse lov til å prøve ut skolens fremtidige lagringssky.

Hva er OneNote?

OneNote er en elektrisk notatblokk som du kan ha med deg overalt. Du kan enkelt laste den ned på mobil, data eller nettbrett og jobbe med dine notater overalt. Online eller ikke, OneNote kan være med deg overalt. Like enkelt som du kan dele OneNote med deg selv kan du dele den med andre. Dere kan sitte å jobbe samtidig på forskjellige steder. Med nett får dere med en gang opp det den andre skriver og dere kan lett dele og lett jobbe. Derfor er OneNote enkel å bruke når man skal jobbe med skoleprosjekter. OneNote er ikke bare for skole og samarbeid. Inne på denne notatblokken hvor du har skole kan du lage avdelinger hvor du kan ha alle fagene dine og lagre og dele lekser. Når du først har en notatblokk får skole oppgavene kan du lage en ny som du kan bruke til jobb og arbeid. Du kan skrive ned referater og annet.

I tillegg kan du lage en ny til fritid og hobby. Du kan ha en for ferie og mer. Det er bare å lage flere. Inni hver eneste notatbok kan du lage en ny avdeling og navngi alle forskjellig. Videre kan du enkelt dele og samle. I stedet for å ha 4 dokumenter opp på Word kan du enkelt ha bare OneNote oppe og jobbe på den. På nettsiden deres sier Office selv at OneNote er den tingen som er mest undervurdert av alle inne på Office pakken. De skulle ønske at flere kunne gi den en sjanse og prøve den ut.

De sier at de 7 tingene som er best med OneNote er at;
1) Du kan bruke OneNote som en notatblokk du kan ha med deg overalt.
2) Du kan tegne på frihånd for å visualisere.
3) Du kan oppbevare møtereferater og mer der inne.
4) Dele OneNote med andre …
5) … Og like enkelt med deg selv
6) Du kan lagre maler
7) Brukervennlig, ryddig og enkelt.

Hva synes elevene?

Elevene i 9.klasse på Grevlingen Ungdomsskole mener OneNote er et supert program til å benytte til gruppearbeid, lekser og fremføringer. Ved å dele dokumenter i OneNote kan alle du jobber med se det du har delt, og dermed være med på å redigere dokumentet. De fleste elevene er greit fornøyde med det smarte programmet. Eleven ønsker også at andre elever skal få muligheten til å bruke OneNote, fordi det er noe som gjør skolehverdagen enklere. Det å samle alt på et sted er mye enklere enn å ha alt litt overalt. Elevene anbefaler helt klart OneNote til andre elever og voksne. De mener har du mulighet til å bruke OneNote, så gjør det!

En læreres meninger:

Vi har tatt oss en prat med en lærer som er en flittig bruker av OneNote. Hun mener OneNote er et smart program som gjør det mye enklere for elevene å holde oversikt over dokumenter og lekser. I tillegg kan elever som enten er borte fra skolen eller som skal øve til prøve, kan da gå inn på OneNote og se hva som har blitt gjennomgått. OneNote er supert å bruke til undervisning, og gir lærerne mulighet til å se og gi tilbakemelding på elevens tekster som skrives i OneNote. Lærerne kan da gå rett inn og rette/kommentere hva som er bra eller dårlig. Med andre ord blir det lettere å gi tilbakemelding. Dessuten kan du få tilgang til Word, Excel, PowerPoint osv. med hvilken som helst pc, og helt uten nettilgang.

Kan det blir bedre?
Ulempen med OneNote er nok at elvene både har ITS Learning og OneNote og det kan skape litt forvirring om hva som er hvor. Det at vi her på 9.klasse er testkaniner ser jeg på som heldig. Kunne kanskje ønske at flere lærere brukte OneNote, fordi da hadde kanskje ulempen med hva som er hvor minsket. Jeg håper virkelig vi kan fortsette å eksperimentere og bruke OneNote. OneNote har gjort hverdagen for både elever og lærere enklere, og dette håper jeg vil fortsette!

Hvis du der ute enten er litt surrete eller sliter med å holde frister pga. slettede dokumenter kan OneNote være en super løsning! En ting er sikkert, og det er at med OneNote kan det ikke bli verre. Hvis du der ute trenger litt hjelp med å holde oversikt, så burde du virkelig prøve ut OneNote!

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.