Gå til sidens hovedinnhold

Få en sniktitt på den nye delen av skolen

Artikkelen er over 6 år gammel

Tirsdag 25. november fikk en gruppe elever fra valgfaget medier og informasjon muligheten til å ta en titt på nybygget til Grevlingen skole.

Vi kontaktet Trond Raade som er leder for byggeprosjektet og fikk komme på besøk 25. november. Hersleth Entreprenør er selskapet som jobber for Grevlingen skole, og Trond tok oss med på en halvtimes rundtur hvor vi fikk se de forskjellig rommene. Vi stilte Trond forskjellig spørsmål om bygget og fikk vite mye interessant.

Nye spesialrom

Det første rommet vi besøkte var kunst og håndverkrommet, som ligger i underetasjen. K&H-rommet var et av de rommene som var minst ferdig. Det er planlagt at det skal være fire langbord som elevene skal sitte ved og det skal være stikkontakter på siden av bordene.

Det var god skapplass i rommet, og de store vinduene gjorde rommet lyst og åpent. Det er samme skap i det nye K&H- rommet som i det gamle, og det er den samme arkitekten som har tegnet det nye og det originale bygget. Dette rommet vil bli brukt til kunst og håndverk og til valgfaget design og redesign.

Stengte vinduer

Vi gikk videre til rommet hvor det skal dufte av deilig mat (og helse?). Rommet ligger i første etasje, og her var det kommet opp kjøkkenbenker og en del hvitevarer allerede. Det består av kjøkkenbenker, vasker og benker med ovner. Rommet har også store vinduer, men ingen av disse vinduene kan åpnes.

Vi spurte Trond hvorfor og han sa at lufteanlegget skal være bedre på det nye bygget. Derfor trengs det ikke luftemuligheter, og vi håper at dette stemmer. Det er en evakueringsdør i det ene vinduet i tilfelle brann.

I første etasje blir det også et nytt og stort bibliotek, så her er det gode muligheter for mange lærerike og morsomme bøker.

Lydtett

Musikkrommet ligger, som kunst og håndverkrommet, i underetasjen. Dette er et rom med lydtette vegger.

På begge sidene av rommet er det små grupperom. Derfor er det mulighet for å øve på forskjellige instrumenter uten å bli forstyrret. Her er det også store vinder – hurra!

Lys og utsikt

Naturfagsrommet er vel det som var mest ferdig, da vi besøkte nygbygget.

– Her er det mye kult og nytt utstyr, men litt for lite plass til spesialstoffer, mener Kjeld Christensen.

Kjeld er naturfagslærer og stilte som modell på vår photoshoot. Det er mye skapplass og store vasker, og også dette rommet har store vinduer.

I øverste etasje er det et stort klasserom på ca 270 kvadratmeter. Det er en skillevegg i midten som gjør at man kan dele rommet i to. Her er det også grupperom på begge sidene, og ved siden av det store klasserommet er det nye lokaler til lærerkontorer og møterom. Her er utsikten fantastisk!

Gleder oss

Alt i alt synes vi at det nye bygget ser bra ut. Kunst og håndverkrommet er fint, med masse god skapplass. Mat og helserommet har godt med benkeplass og et stort kjøkken. En stor forandring fra det gamle skolekjøkkenet. Musikkrommet er stort og åpent, det er veldig fint med ordentlige øvingsrom. Nå slipper vi å sitte i (den illeluktende) gangen!

Det er samme arkitekt som tegnet det nye delen som den gamle. Dette kan vi klart se på bygningen. Allikevel var det nye naturfagrommet mye kulere enn det gamle. Det er bare å glede seg!