Stemningen var på topp og rundt 75 mennesker var på Teten denne kvelden. Teten ungdomsklubb holder cirka seks konserter i året, og gir et godt og variert musikktilbud spesielt rettet mot unge.

Hvitmalt Gjerde er et band på god vei mot den norske stjernehimmelen, med spillejobber på kredible steder som Hulen i Bergen og Mono i Oslo, og nå også på Teten i Vestby.

De var overrasket over hvor mange som kom i forhold til tidligere konserter de har spilt på div. ungdomsklubber, og også Fat Fungus storkoste seg med publikummet.

Fat Fungus

Fat Fungus er et nyoppstartet band, som hadde debutkonsert fredag 28. november. Om fem år ser de seg selv ni-øve til morgendagens konsert, og er absolutt et band med mulighet for å nå langt. Og når gutta i Hvitmalt Gjerde kaller dem for et av Norges tighteste band, er det klart det er stas.

Bandet består av Åsmund Moen (17) på trommer, Thea Meyer (18) og Marte Lindset (17) på vokal, Eirik Eikanger (19) og Robin Lenning (18) på gitar, og Eirik Fredsrud (18) på bass. De øver sammen minst en gang i uken i Vestby, men gjerne mer dersom de har tid.

Kjente fjes

– Dere hadde verdenspremiere i går, hvordan føltes det?

– Det var deilig å se så mange kjente fjes! Vanskelig å beskrive følelsen man får etter en konsert, det er lykkerus og adrenalin eller noe lignende. Må erfares for at man skal forstå!

– Hvorfor navnet ”Fat Fungus”?

– Vi føler det fenger, lett å huske og at vi har muligheten til å spille litt morsom musikk fordi det er et litt morsomt navn.

– Hvis dere skulle beskrevet musikken deres med ett ord, hva ville det vært?

– Underholdene.

– Og hvilke sjanger ville dere plassert dere selv i?

– Funk-punk? Groove, kanskje.

– Hvor møttes dere, og når bestemte dere for å spille sammen? Hvor lenge har dere holdt på?

– Vi har alle møttes over tid, men er alle venner fra før av. Vi fant ut rett før sommeren at vi skulle starte et alternativt band, som vi kunne spille morsomme sanger som kunne imponere både et allment øre og kanskje også spesielt musikkinteresserte. Det var først etter sommerferien at vi begynte å øve ordentlig.

Vil gjenoppbygge bandmiljøet

– Hvorfor spiller dere?

– Først og fremst fordi det er gøy og sosialt. Vi har også et mål å gjenoppbygge det lokale bandmiljøet blant unge i Follo-distriktet, men selvfølgelig er det morsomt å bli hørt.

– Hva gjorde dere før ”Fat Fungus”, og hvilket forhold har dere hatt til musikk gjennom livet?

– Det har vært andre bandprosjekt tidligere, og musikk har alltid vært en stor del av livene til alle i bandet vårt.

– Hvordan opplevde dere publikumet på Teten?

– Fantastisk! Jubel, skriking og dansing gjør at vi gir alt.

– Hvor ofte spiller/øver dere sammen?

– Fast en gang i uka, men om vi har mulighet mye mer.

– Har dere noen yndlingsband?

– Jimi Hendrix, Queen, Pink Floyd og Red Hot Chili Peppers.

Selvtillit

– Hvem skriver, og hva handler sangene deres om?

– Vi bytter på å skrive. Jentene skriver noen sanger og Fredsrud og Robin skriver også noen. Men det er alltid med litt felles innspill og endringer før vi leverer det ferdige.

De sier også at sangene deres er åpne for tolkning, og meningen er opp til lytteren å bestemme.

– Hvitmalt Gjerde kalte dere et av Norges tighteste band. Reaksjonen deres?

– Det er veldig stort for oss å høre noe sånt på første konsert, fra noen som vet hva de snakker om. Det gir oss selvtillit.

Boogie

Bandet sier de koste seg veldig både med å spille for og å høre på Hvitmalt Gjerde. De håper å få spille med dem igjen, og synes bandet er knallbra.

Dette så det ut til at også resten av ungdommen på Teten var enige i. Ikke en eneste kropp stod stille under låter som ”Tipp tå boogie”, ”Et kyss til” og ”Vil du holde min hånd.”

Dette spilte de

SETLISTEN TIL FAT FUNGUS

Vibration disorder
Fantom sketch
I Am
Out of control
Smooth walk
Chrash test dummies
Fungus Brain

SETLISTEN TIL HVITMALT GJERDE

Rosa syn
Bomberom
Elektrisk gutt
Kaldt vann
Om jeg spør deg pent
Magasin
Tipp tå boogie
Sirkler rundt deg
Et kyss til
Litt mer
Surfer med jesus
Jeg finner deg
Ufoer i hagen din
Filip rygg
Skriker til meg
Enden av byen
Vil du holde min hånd