Gå til sidens hovedinnhold

Susanne Sundfør på Parkteateret

Artikkelen er over 7 år gammel

Lørdag 8. november bestod køen utenfor Parkteateret scene på Grünerløkka i Oslo kun av barn og unge under 18 år. Det var nemlig duket for U18-konsert med Susanne Sundfør, presentert av Yngling.

«Parkteatrets konsertrekke er rettet mot ungdom mellom 14 og 18 år. Målet er at ungdom kan oppdage og oppleve ny, norsk og aktuell musikk innen ulike sjangre, på lik linje med det voksne publikum,» står det på Ynglings offisielle facebookside.

Pause

Susanne Sundfør har tatt en pause fra scenen, med unntak av opptrender på noen av verdens største festivaler i sommer.

Hun holder nå på å ferdigstille sitt fjerde album, og midt under det hele setter hun av tid til noen småkonserter, som kun noen få byer får oppleve.

Konserten på Parkteateret er den eneste av disse konsertene på denne lille turnéen hvor publikum er under 18 år, og lokalet var fylt med engasjerte og interesserte unge, som var klare for en musikalsk kveld kun for dem.

Fullt hus

Da dørene åpnet klokken 18, var det ikke lenge til urørt-artist Iben Mathea entret scenen.  Hun fremførte noen egenlagde sanger i tillegg til ett par covere. Da klokken nærmet seg kvart over syv, var den utsolgte U18-konserten fylt med 500 ynglinger.

Åpningen var som vanlig. Konserten startet med den litt ironiske, humoristiske og kleine velkomsten hun pleier å åpne med. Et lite fnis og jubelen var i gang.

Musikkelskende ynglinger

Det var både sanger fra tidligere år, men også smakebiter av det nye som kommer. Hun hadde på seg en nydelig hvit kjole med frynser, og det var utrolig fint da hun satt bak det sorte flygelet og spilte mens hun sang. Det var akkurat som å høre musikk fra en CD.

Hun traff alle tonene med glans, i motsetning til mange andre artister som av og til sliter litt under live-opptredener. Stemningen var på topp på Parkteateret, det er ikke tvil om at dagens ungdom elsker musikk, iallefall Susanne Sundfør sin.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 08:00.