Gå til sidens hovedinnhold

Hallo – dette skurrer ...

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ordfører Hanne Tollerud (Ap) sa til Moss Avis på pressekonferansen forrige torsdag at utbyggingen helt klart har bydd på flere utfordringer enn man var forberedt på. På spørsmål fra Moss Avis om riktig trasé er valgt, svarte hun at det blir umulig å svare på, for det kan like godt hende at den andre traseen som noen mener burde vært valgt kunne møtt like store utfordringer som det vi har gjort nå.

– Jeg tror dette er en bra løsning, på sikt er jeg helt sikker på det. Nå iverksettes det også tiltak som gjør at det blir tryggere, avsluttet ordføreren.

Hva er det ordføreren nekter å ta inn over seg?
Veldig kort og inn med teskjeer: Man møter altså ikke «like store utfordringer» lenger oppe i byen. Der oppe ved Myra har man altså ikke ferje-anløp og nødvendige oppstillingsområder.

Man vil ikke komme i konflikt med havnevirksomhet og adgang forbudt- soner i tilknytning til denne. Videre vil man ikke ha utfordringer med på/av – rundkjøringer for h.h.v. Jeløy og R19 – trafikken. Rockwool ligger ikke der og tar plass med haller og annet. Viktigst av alt – angående kvikkleire: en jernbanestasjon der oppe ville ikke ha ligget midt inne i en skråning.

Og hei – alle dere som ennå ikke helt har fattet det store bildet og som tenker det er best å la de fortsette og la det bli som det blir: Tenk om man hadde fått frigjort havneområdet. Hvilke muligheter ville ikke nytenkende politikere og/eller en kreativ byplanlegger kunne hatt å boltre seg i. Her er det lov å dagdrømme!

PS! Hvorfor skulle ikke Moss kunne bli ennå smartere og mer funklende utviklet enn for eksempel Holmestrand?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.