Hanna Paulsberg er utnevnt til NTNU-ambassadør

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Saksofonisten Hanna Paulsberg fra Rygge er utnevnt til NTNU Ambassadør for 2015/2016.

Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU i Trondheim og Trondheim Jazzfestival. Hvert år utnevnes en artist eller band som på fremragende måte kan virke som ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Utnevnelsen innebærer at saksofonisten fra Rygge får bruke den offisielle tittelen NTNU Ambassadør.

Hun mottar også et stipend på 50. 000 kroner som skal benyttes til turnering og profilering av artisten og NTNU.

Dette er juryens begrunnelse:

« Hanna Paulsberg er stilsikker og offensiv. Med en sterk helhetstenkning rundt musikken sin, har hun fått anmeldernes Coltrane-hjerter til å slå dobbeltslag av pur glede. Hun har markert seg sterkt både nasjonalt og internasjonalt de siste årene både med egne prosjekter, og som aktiv i andres prosjekt. Hun gikk ut av NTNU Jazzlinja i 2011, og har siden det to utgivelser med Hanna Paulsberg Concept. Hun spiller ofte med Trondheim Jazzorkester, i tillegg til en lang rekke andre samarbeid. Kort oppsummert representerer Hanna noe friskt, spennende, solid og seriøst innenfor den afroamerikanske jazztradisjonen. Det er en glede for juryen å utnevne Hanna Paulsberg til NTNU-jazzambassadør 2015/2016.»

Juryen har bestått av Eirik Lian (NTNU), Ernst Wiggo Sandbakk (Trondheim Jazzfestival) og Hedvig Mollestad Thomassen (musiker).

Artikkeltags