– Jeg tror det blir tidenes festival etter to å med begrensninger, sier initiativtaker Kenneth Busch.

Dette blir fjerde gang Moss sykkelfestival arrangeres. Siden oppstarten har festivalen fått stadig større oppslutning, både av samarbeidspartnere og publikum.

Søndag 11. september skjer det altså igjen.

– Det har vært 200-300 innom festivalen tidligere år, men nå håper vi på minst 500, sier Busch.

For alle

Mellom klokken 11 og 15 vil en rekke sykkelrelaterte aktiviteter tilbys de besøkende i Nesparken.

– Vi er for absolutt alle, alt mellom de som så vidt har lært seg å stå på beina til hundreåringen, sier Busch, som forteller at det har vært et mål å ha et festivalprogram som omfavner en alle.

– Dette kan jo ikke være marginalt om Moss skal være en sykkelby, da må vi få med oss alle. Vi ser at stadig flere velger sykkel nå som elsykkelen er blitt så populær, men fortsatt kan enda flere med fordel bytte ut bilen med sykkelen, mener han.

På festivalprogrammet står blant annet sang og dans med Thoris Supergutt, trehjulssykkelløp og sykkelismaskin, samt «pimp my ride» med Kaptein Rødskjegg som dommer.

– Det blir altså mye gøy for barna, sier Busch.

Av andre høydepunkter på programmet er lanseringen av et helt nytt prosjekt ved Mental Helse Moss kalt Psykt bra sykkeltur, i tillegg til besøk av sykkelpolitiet, utespinning og barnesykkelritt. Samtidig vil det være stands i parken, med blant annet muligheter for å kjøpe seg en sykkel.

– Det blir mye liv og masse trøkk! lover Busch.