Da Moss Avis ankommer HappyHand i Skoggata er Carsten Jørgensen og Pia Nielsen, henholdsvis styreleder og daglig leder, i full sving med arbeidsoppgavene deres. De brenner for å hjelpe andre.

– Vårt konsept er at alle jobber frivillig, også går overskuddet til frivillige organisasjoner. Vi deler ut en sum hver måned, forteller Jørgensen.

Når HappyHand donerer penger, så går 50 prosent til lokale formål og resten til formål i utlandet.

– I 2022 ga vi bort til sammen 700.000 kroner, sier Jørgensen.

HappyHand har noen faste prosjekter som de donerer penger til. De donerer penger til krisesenteret i Moss to ganger i året. De har også donert penger til Fontenehuset.

– Dette er første gangen vi donerer penger til ferieklubben, forteller Nielsen.

Bildeserie

Se hvem som spilte bowling og laserworld i vinterferien

Usynlig målgruppe

Avdelingsleder i Moss kommunes avdeling for samskaping, Arthur Olsen, forteller at ferieklubben har en usynlig målgruppe.

– Vi synes 40.000 kroner er mye penger. Når jeg fikk nyheten ble jeg utrolig glad, sier avdelingslederen.

Han legger til at ferieklubben er et lavterskeltilbud.

– Vi ønsker å muliggjøre tilbudet for absolutt alle barn og unge i Moss. Vi har tidligere jobbet med å søke midler for å kunne tilby flere gratisaktiviteter, samt senke prisene på aktivitetene våre, forteller avdelingslederen.

Olsen ønsker at alle skal kunne delta i ferieklubben på like premisser.

– Nå har HappyHand donert en stor sum med penger til oss. Jeg ønsker at vi skal ha en dialog om hvordan pengene skal brukes. Uansett er dette med på å ruste oss til å ha enda flere gratis aktiviteter, sier avdelingslederen.


Samfunnstjeneste og gjenbruk

– Selv om det var Adventistkirken som startet opp HappyHand, så er det ingen penger som går tilbake til trossamfunnet, sier Jørgensen.

Nielsen deler at de har et samarbeid med Kriminalomsorgen.

– Det er noen derfra som har gjort samfunnstjeneste hos oss. Det er flere sosiale aspekter ved butikken, sier hun.

HappyHand er opptatt av gjenbruk.

– Vi omsetter ting i stedet for å kaste dem. Det er mange som kommer til oss hver dag for å se om det har kommet noe nytt, og for en hyggelig prat, hevder Jørgensen.