Den tidligere Frp-politikerne bruker deler av sin partistøtte fra Stortinget til å lønne sin egen sønn, Alexander, i en deltidsstilling, skriver Dagbladet.

– De beste rådgiverne får du i egen familie. Alexander har vært politisk aktiv i mange år, og nyter stor respekt i Frp-miljøer. Jeg har vært kjempeheldig, sier far Ulf til avisen.

LES OGSÅ: Ingen fra Leirstein-klanen med i bystyret: Liv (80 år) utfordret de unge Frp-gutta – men tapte på målstreken

Får 400.000

Leirstein trakk seg fra sine verv i Frp i april i fjor i kjølvannet av avsløringene om seksuell atferd overfor medlemmer i FpU. Samme dag som han offentliggjorde at han meldte seg ut, bekreftet partiet at de hadde fått et nytt varsel mot Leirstein.

Etter utmeldingen får den nå uavhengige politikeren 400.000 kroner i statsstøtte i forhold til ca. det dobbelte – rett over 800.000 – han fikk da han var Frp-politiker.

Leirstein trekker fram overfor Dagbladet at partiet skal ha mistet 800.000 kroner i partistøtte som følge av utmeldingen hans. Sånn sett mener han å ha spart skattebetalerne for 400.000 kroner.

LES OGSÅ: Ulf Leirstein melder seg ut av Frp

LES OGSÅ: Så mye kan utmeldte Ulf Leirstein få i støtte fra Stortinget

To år igjen

På spørsmål om det hadde vært bedre med en fjernere slektning på lønningslista, svarer Leirstein:

– Det er begrenset hvor mange som vil ødelegge karrieren sin ved å jobbe for meg, vet du. Jeg har bare to år igjen på Stortinget. Det vet alle. Da er det ikke så fristende å slutte i en annen jobb for å være her i to år. Derfor var jeg veldig heldig med at Alexander takket ja til å rådgi meg litt på deltid.

Faren vil ikke gå inn på lønnsdetaljene til sønnen, men sier at deltidsstillingen ikke skal være en godt betalt jobb.

Alexander Leirstein vil ikke kommentere ansettelsen overfor Moss Avis. Ulf Leirstein har ikke svar på våre henvendelser.