– Jeg er veldig, veldig glad for at alle disse kule og bra folkene er med. Det var ikke gitt at jeg skulle få samarbeide med disse, sier Tonje før konsertslippet av albumet «Wandering».

Hun har selv laget all tekst og musikk. Men har fått og får mye hjelp til alt rundt.

Kjente musikere og lydfolk har bidratt med smått og stort – i tillegg til at Tor Sørby har gitt rom for konserten i Moss kirke og i Arenas kulturprogram.

På lista over bidragsytere står også fotograf Glenn Meling, kunstner Shachar Fishbain og entertainer Brede Bøe.

En ny debut

Tonje Gravningsmyhr er flasket opp med sang og musikk. Bare sju år gammel (!) opptrådte hun på piano i NRK-serien «Musikk fra livets begynnelse».

For snart 20 år siden framførte hun en trompetsolo på Parkteatret.

Hun har vært med på utallige konserter gjennom livet. Men først nå, i en alder av 38, debuterer hun som vokalist og frontfigur på egen konsert.

– Ja, jeg er scenevant. Men dette er helt nytt for meg, sier Tonje.

Skummelt

Når Moss Avis prater med henne onsdag, er hun i ferd med å forberede seg til å synge og spille gjennom hele konsertprogrammet for tredje gang.

– Når det er noe som er litt skummelt, så må jeg forberede meg, smiler Gravningsmyhr.

– Og for hver gang jeg synger gjennom programmet for et ørlite publikum, blir jeg litt tryggere.

Hun er glad for å få slippe til i kirken, der hun og makker Terje Norum i tillegg holder en liten lunsjkonsert fredag formiddag.

Hele Moss velkommen

Om den store konserten, fredag kveld, sier hun:

– Jeg gleder meg veldig. Men jeg har ikke tenkt til å si masse underveis. Jeg håper at det jeg synger om er temaer mange kan kjenne seg igjen i. Konserten er ingen egotripp. Jeg vil få til noe sammen med publikum. Jeg håper at vi når inn til hverandre, på et vis.

Hun håper mange lyttelystne kommer. Med «halve Kultur-Moss» i ryggen, inviterer hun hele Moss på konsert.

– Det er spesialpris for alle som spiller i korps eller band eller synger i kor. Gjennom det vil jeg vise at jeg synes at musikk er viktig, sier musikeren, som til daglig er leder av Østfold musikkråd.