Denne helgen samlet unge østfoldinger seg på Inspiria i Sarpsborg for å vise fram ideer de har arbeidet med i ukevis, i forbindelse med regionsfinale i First Lego League.

På den årlige kunnskaps- og teknologiturneringen, for barn og unge mellom 10–16 år, deltok 15 lag – deriblant «DreamGuys» fra Øreåsen. Lagene kjempet om priser i ulike kategorier, samt en plass i den skandinaviske Legorobot-finalen.

Samfunnsrelevant tema

Hvert år er det et nytt oppdrag med et samfunnsrelevant tema, hvor lagene kan arbeide fritt og kreativt, skriver Inspiria. Årets tema var Cargo Connect og lagene skulle finne morgendagens transportløsninger.

(Saken fortsetter under bildet)

– Hensikten med arrangementet er å øke unge menneskers interesse for teknologi og vitenskap, og stimulere dagens ungdom til å bli morgendagens ingeniører og forskere.

Mersmak

For mosselaget, som deltok for aller første gang, var det en god start med håp om pallplass, men tekniske problemer førte til at de røk ut i kvartfinalen.

Årets deltakelse har uansett gitt laget mersmak og håp om revansj neste år.

First Lego League arrangeres av FIRST Scandinavia og støttes av Equinors Morgendagens helter og Tekna hvert år. Den skandinaviske finalen finner sted i Ålesund 12. mars 2022.

Legorobot-konkurransen fra tidligere år: