Gå til sidens hovedinnhold

Har samlet inn nærmere 300 kilo batterier

Artikkelen er over 2 år gammel

På én uke har fjerdeklasse på Karlshus skole i Råde samlet inn 295 kilo med batteri i den nasjonale batterijakten.

De tre klassene på fjerdetrinnet har samlet inn en haug med batterier. På statistikken over skolene i Østfold innehar de andre, tredje og femte plass.

Helt på topp finner vi en av klassene på Hjortsberg skole fra Halden. De har samlet inn 165 kilo.

Batterijakten er en klassekonkurranse for 4. klasse over hele landet, hvor elevene skal samle inn brukte batterier, og sørge for at de gjenvinnes i stedet for at de havne i søpla, eller i naturen.

Det er et samarbeid mellom Miljøagentene, Clas Ohlson, Batteriretur, og VARTA. Konkurransen startet for første gang i 2013, og har blitt en etablert konkurranse blant skolebarn i alle aldre og deres foreldre.

– At barna har klart å samle inn så mange batterier fram til nå viser at det ikke bare er en konkurranse, men at fokus på å ta vare på naturen rundt oss også er viktig. Vi er veldig glad for denne innsatsen og vi gleder oss til å se hvor mange batterier elevene klarer å samle inn til slutt, sier jury- og prosjektleder Julie Vestgren Pettersen.

Andre skoler som deltar i prosjektet er Larkollen, Svinndal, Ramberg, Ekholt, Øreåsen, Spetalen, Torerød og Steinerskolen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.