Ramponerte lemmer til kirketårnet og en ølboks tredd over kirkespiret.

Det var synet som møtte malermester Leif Thorvaldsen og de andre malerne etter helgen, da de kom tilbake til malerjobben de gjør på Svinndal kirke i Våler kommune.

– Det er satt opp stillaser rundt hele kirka, og nå ser det ut til at noen har klatret opp i helgen og tatt seg en fest der, forteller Thorvaldsen, og viser til festrestene i stillasene, og lemmene som tydelig har blitt forsøkt å bli brutt opp.

Thorvaldsen er irritert over hærverket som har blitt gjort på kirka de forsøker å renovere, men han er også bekymret for ungdom som kan ha lagt helgens fest i stillasene, høyt over bakken.

Det kan være livsfarlig hvis unger flyr oppe i stillasene i helgene, for det er nok snakk om en 20 til 25 meter opp i lufta. Ramler man ned der, er man ferdig.

Videre forteller malermesteren at de ikke har opplevd noe lignende tidligere, men at de håper hendelsen ikke gjentar seg.

Det skal selvsagt la seg ordne, men det er helt unødvendige kostnader å fikse noe sånt, sier Thorvaldsen oppgitt.


– Bare dumskap

Kirkeverge i Våler og Svinndal kommune, Eva Marie Pedersen, forteller at de blir nødt til å se nærmere på hærverket som har blitt gjort på kirka, men at de vurderer å politianmelde hendelsen.

– Dette kan vi ikke ha noe av, det er helt forkastelig, sier kirkevergen.

Videre forteller hun at selv om det ble gjort hærverk på kirkelemmene, er hun takknemlig for at ingen kom seg inn i kirka – og ikke minst for at ingen falt ned fra stillasene.

– Det kan være veldig skummelt å klatre i stillasene, særlig hvis det i tillegg skjer under påvirkning, sier Pedersen, og viser til ølboksen som ble funnet i kirketårnet.

– Vi har ikke opplevd noe lignende tidligere, og håper at dette kun blir et engangstilfelle. Det er bare dumskap, avslutter hun.