Denne treningsformen er mer populær enn noen gang

STYRKE: Styrketrening er mest populært blant unge under 24 år, og kvinner. Her fra gruppetrening på Toppform Fitness. Arkivfoto: Torgeir Snilsberg

STYRKE: Styrketrening er mest populært blant unge under 24 år, og kvinner. Her fra gruppetrening på Toppform Fitness. Arkivfoto: Torgeir Snilsberg

I alderen 16-24 år oppgir 78 prosent å ha drevet med styrketrening det siste året. Samtidig har det blitt mer populært også blant eldre.

DEL

Resultatene fra Levekårsundersøkelsen viser at 80 prosent av befolkningen i alderen 16 eller eldre trener minst én gang i uka. Det skriver Statistisk Sentralbyrå (SSB).

Mellom 2001 og 2007 trente mellom 66 og 72 prosent ukentlig, men siden 2001 har andelen ligger på 80 prosent.

Mer styrketrening

Styrketrening har imidlertid blitt bare mer og mer populært, ifølge undersøkelsen. I 2001 svarte 18 prosent at de hadde trent styrke, mens i år svarer 46 prosent at de har drevet med styrketrening.

– Mulige årsaker til den økte utbredelsen av styrketrening inkluderer en større kunnskap om positive effekter, bedre treningstilbud på arbeidsplasser og offentlige institusjoner, samt en vekst i private treningssentre som legger til rette for ulike former for styrketrening, skriver SSB.

Styrketrening er aller mest populært blant personer i alderen 16-24 år. Her oppgir 78 prosent å ha drevet med styrketrening det siste året.

Økningen i antall personer som driver med styrketrening er imidlertid størst blant personer som er 67 år eller eldre: fra 3-6 prosent blant de spurte i 2001-2007 til 24 prosent i 2019.

Menn jogger mest

Undersøkelsen viser også at kvinner trener litt mer styrke enn menn. De deltar også oftere på gruppetreninger. Jogging, langrenn og fotball er imidlertid mer populært blant menn.

Resultatene viser også at det er en klar sammenheng mellom utdannelse og aktivitetsnivå. Mens 90 prosent av alle med universitets- eller høgskoleutdannelse trener eller mosjonerer minst én gang i uka, gjelder dette 74 prosent av alle med grunnskoleutdannelse

TRENINGSVANER: Mens styrketrening er mest populært blant kvinner, er det flest menn som jogger.

TRENINGSVANER: Mens styrketrening er mest populært blant kvinner, er det flest menn som jogger. Foto:

LES OGSÅ: Norges sterkeste 64-åring trener i Moss (+)

LES OGSÅ: Isabell (20): – Det finnes gutter som sier de ikke liker jenter med mye muskler. Det får være deres problem (+)

Artikkeltags