Så fint tenkt, en så flott ide og så positivt av initiativtaker Kjell Rasmussen fra Moss Sjømandsforening som ønsker en plass for et Krigsseiler-monument ved Kanalen i Moss. Men hvor skal dette monumentet, det enkle, surrealistiske, men med symbolikk,plasseres i området ved Kanalen? Det blir vel en nøtt å knekke, både for Kjell Rasmussen og for Moss kommune.

Jeg tillater meg å komme med et nytt forslag. Hvorfor ikke forskjønne piren ved Sjøbadet der hvor også fyrtårnet står, og så bygge opp et platå ytterst på piren inn mot Værlebukta, og plassere det flotte krigsseiler-monumentet der. Da er monumentet så nær vann og hav det kan komme, nettopp der vil skulpturen gjøre seg best, og den vil kunne skues fra mange kanter.

Nå har vi allerede den nydelige The Norwegian Lady skulpturen av Ørnulf Basst, en skulptur, som må ha rom og god plass rundt seg, og så kommer Bruce Nigles noe teatralske morsomme fire smilende eldre menns hoder i vannskorpen litt lengre borte ved båthavna. Dessuten er det jo allerede plassert et gedigent flott skipsanker i Kanalparken, og ingen av skulpturene må slåss mot hverandre.

Det var på tide at krigsseilerne, og også krigseilere fra Moss for sitt fortjente minnesmerke. Disse sjøens helter seilte for Norge i meget farlig farvann i hele fem år, det var en bragd.