Gå til sidens hovedinnhold

Her plogger de på Tronvikstranda, det ble alternativet til betalt arbeid

Artikkelen er over 1 år gammel

Denne gjengen prøvde den nye treningsformen plogging på Tronvikstranda onsdag.

Plogging er en kombinasjon av jogging og plukking av søppel. Gjengen fra I jobb Moss og Kirkens Bymisjon løp rundt på Tronvikstranda og sørget for ren strand i løpet av en snau time onsdag.

Vanligvis utfører de betalt dagsarbeid som er bestilt av privatpersoner, offentlige etater eller bedrifter. Men utbruddet av koronaviruset gjør at de må satse på noe nytt for en stund.

– Vi er opptatt av å følge alle de nasjonale rådene og føringene som helsemyndighetene gir. Derfor utfører vi ingen vanlige jobboppdrag nå, sier prosjektleder Cathrine Aasen Roksvåg i Kirkens Bymisjon Moss.

LES OGSÅ: Mor i Moss om påskeglede fra Home-Start:– Dere har gjort påsken vår fantastisk!

Korona-pause

Samtidig er det viktig for deltakerne at de kommer seg ut og får være i aktivitet. Som alle andre trenger de en korona-pause der bekymringer kan byttes ut med sosialt samvær og hyggeprat for en stund. Derfor har Kirkens Bymisjon invitert dem med ut på plogging.

– Vi plogger på dugnad og med minst to meters avstand mellom hver deltaker, slik det kreves i disse korona-tider, sier Roksvåg.

LES OGSÅ: Fikk bursdagsønsket oppfylt: – Det er ekstra hyggelig å gjøre noe for andre

Første gang

Monica Engedahl var blant dem som ble med, og hun prøvde plogging for aller første gang. Hun syntes plogging var morsomt. Til vanlig driver hun mye med geocaching, som i likhet med plogging innebærer at man kommer seg ut på tur og får være i bevegelse.

Vanligvis tilbyr Kirkens Bymisjon Moss også aktiviteter som morgenyoga og kafé, men nå er alt stengt som følge av koronaviruset.

– Vi har derfor måttet lære oss nye måter å organisere på, slik at vi likevel kan være der for våre brukere. Vi har blant annet laget en lukket Facebook-gruppe, der vi byr på quiz og andre nettbaserte aktiviteter, forteller Roksvåg.

Plogging på Tronvikstranda

Kommentarer til denne saken