Reisebyrået kan nemlig fortelle at ni av ti toppdestinasjoner for høstferien er til varmere steder. London og Bangkok bytter plass på toppen som årets mest populære reisemål i høstferien. I år gjør Barcelona comeback og klatrer opp til fjerdeplass på topplisten, fra åttende i fjor. Her kommer Tickets ti-på-topp for høstferien.

Byferie på topp

Drømmen om å forlenge sommeren til tross, det er fremdeles London som er det mest populære reisemålet, med sitt pulserende bymiljø og verdenskjente severdigheter som tiltrekker seg besøkende år etter år.

– London er en klassiker når det kommer til høstreiser. Alt finnes her – shopping, severdigheter, spennende mat og man finner noe som passer for alle, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og Administrasjonssjef i Ticket i en pressemelding.

– Sammenlignet med høstferien 2022 ser vi noen interessante endringer. Barcelona, Antalya og Roma har økt i popularitet, mens Amsterdam har tapt terreng, og erstattes av solfylte Roma på topplisten. Den kanskje mest interessante nyheten er imidlertid at London har kuppet førsteplass på topplisten og dermed gått forbi Bangkok, sier Wolff Andresen.

Velger Europa

Hun sier Thailand alltid har vært en ferieklassiker blant nordmenn, men at de siste årene har de fleste naturlig nok valgt å holde seg innenfor Europa på ferien.

– Det er så fint å se at nordmenn igjen reiser til vakre, eksotiske Thailand, sier Ellen Wolff Andresen.

Dette er folks toppdestinasjoner for høstferien:

1. London (2)
2. Bangkok (1)
3. Alicante (3)
4. Barcelona (8)
5. Gran Canaria (6)
6. Mallorca (4)
7. Antalya (Ny)
8. Malaga (10)
9. Roma (Ny)
10. Kreta (9)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser med avreise i høstferieukene (uke 40 + 41) bestilt t.o.m. 10. september 2023 sammenlignet med samme uker i 2022. Tallene i parentes viser plassering i 2022

.

Les også

Høstferie: 10 enkle og rimelige familieturer til fjells