Valgets kval: Tapet eller maling?

Med tapet fra en ønsket stilepoke får rommet fort den riktige stilen.

Med tapet fra en ønsket stilepoke får rommet fort den riktige stilen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Ikke noe slår tapet som materiale når du skal gi stuen en unik personlighet. Det mener tapetentusiast Lene Høiseth.

DEL

– Rommet får med en gang en helt annen karakter når du setter opp tapet, sier hun, og tror at mange som velger å male gjør det fordi det er enkelt.

– Tapet gir et helt annet liv til veggene, sier hun.

Høiseth, som jobber i fargehandelskjeden Happy Homes, synes tapet gjør interiøret spennende, kontrastfylt og lunt.

– Tapet finnes i så mange stiler og varianter. Har du et utgangspunkt som du liker; klassisk, blomstrete eller geometrisk, gjør det prosessen lettere og kjappere, sier hun tilifi.no.

Hver sesong kommer det tusenvis av nye tapetdesign, og mulighetene er mange til å finne akkurat «ditt tapet».

Saken fortsetter under bildet.

– Mange synes det kan være vanskelig å ha så mye å velge blant, sier kollega Eva Marie Hassel Iversen. Hun anbefaler å gjøre et sorteringsarbeid før vi begynner å lete i jungelen av tapetkolleksjoner, og har følgende råd:

– Start med å finne bilder på nettet, kjenn på magefølelsen og oppsøk en butikk etter at du har begynt tankeprosessen. I starten er det god hjelp i å velge bort, og bli sikker på hva du ikke vil ha. Når utvalget reduseres, er det enklere å finne det du leter etter, sier Hassel Iversen.

Mange har brukt tapet på én vegg for å bryte opp og få en kontrast i stuen, men tendensen går nå mot å bruke tapet på alle fire veggene.

– Det er så mange fine tapeter med struktur og spennende overflater, som er fine å bruke i et helt rom, sier Tale Olivia Henningsen i Fargerike. Hun merker at vi er mer åpne for lunhet i interiørene våre.

– Vi vil ha det mykere, og vi vil ha vegger som omslutter oss. Tapet med tekstilt uttrykk skaper en rolig og harmonisk atmosfære, sier hun.

Men fondveggen er på ingen måte borte. Ifølge Henningsen har den bare skiftet karakter.

– Før var det som regel veggen bak sofaen som fikk tapet eller en kontrastfarge, nå er det vindusveggen som er fondvegg, med gardiner fra gulv til tak, som dekker hele veggen. Velg ensfargede eller mønstrede gardiner som tar opp farger fra tapetet, tipser hun. (ANB)

Artikkeltags