HK Rygge og HK Herulf Moss til Bringserien

Gudrun Reitan ble spart i kampene til HK Rygge fredag og lørdag, men idag viste hun hvor viktig hun kan være og hjalp HK Rygge til Bringserien.

Gudrun Reitan ble spart i kampene til HK Rygge fredag og lørdag, men idag viste hun hvor viktig hun kan være og hjalp HK Rygge til Bringserien. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

HK Rygges J16-lag og HK Herulf Moss' G16-lag er klare for den landsomfattende Bringserien i håndball.

DEL

HK Rygge vant tre av sine fire kamper og gikk sammen med Fredrikstad videre til Bringserien for jenter.

HK Herulf Moss vant 23-15 over Son HK, og tapte 11-26 for Kolbotn. Det var akkurat nok til å avansere sammen med gruppevinner Kolbotn.

Del på Facebook

Det har vært spilte mange spennende og viktige håndballkamper for 16-årslag i Grevlingen, Larkollhallen og Ryggehallen i helgen. Og to av de tre lokale lagene som hadde muligheten til å kvalifisere seg gikk videre.

Små marginer

Son HK kom til kort og må heretter konsentrerer seg om regionserien og Oslo Cup. Men, de var faktisk bare to mål unna å gå videre, på bekostning av HK Herulf Moss.

I den siste kampen spilte Son HK 17-17 mot Kolbotn.

- Det var små marginer som avgjorde

Hvis Son hadde vunnet med ett mål, ville HK Herulf Moss gått videre på grunn av innbyrdes oppgjør med Son HK, fordi begge lagene da ville ha hatt syv minusmål.

Med tomålsseier over Kolbotn ville Son HK gått foran mossingene på målforskjell og innbyrdes oppgjør ville ikke hatt noe å si. 

- Det er bare å gratulere Herulf og Kolbotn med avansement. Det ble omtrent så spennende som jeg hadde regnet med, og det var små marginer som avgjorde, sier Erling Thorsen som trener Son HK G16.

Tøft med to kamper

I Moss kan det jubles, og Herulf-trener Runar Evensen er godt fornøyd.

- Det er bra for spillerutviklingen i HK Herulf Moss at 16-åringene våre får møtt de beste spillerne i landet. Vi gleder oss veldig til kampene i Bringserien, sier han.

HK Herulf Moss måtte spille to kamper etter hverandre i Grevlingen, og kampen mot Kolbotn (tap 11-26) bar nok preg av at spillerne var slitne etter kampen mot Son HK (seier 23-15).

- Sånn er det når tre lag skal spille kvalifisering. En av grunnene til at vi ikke holdt to kamper rett etter hverandre er at noen av spillerne har vært ute med sykdom en periode, og vi hadde derfor ikke det beste treningsgrunnlaget, sier Runar Evensen.

- Mot Kolbotn spilte vi også fryktelig dårlig, mens vi hadde god kontroll på Son, legger han til.

HK Rygge viste styrke

HK Rygge var vertskap for fem lag som kjempet om to plasser. Dermed ble det fire kamper på alle lag i løpet av tre dager. HK Rygge tapte 18-29 for Fredrikstad i den første kampen. Deretter ble det seier 23-19 over HK Halden, 30-16 over Slitu, og 23-15 over Langhus i en kamp de var nødt til å vinne. Dermed gikk de videre sammen med Fredrikstad.

- I dag er jeg veldig godt fornøyd med spillet til jentene

– Fredag gjorde vi en bedrøvelig kamp. Da var det nok litt nerver og press ute og gikk. I går og idag er jeg veldig godt fornøyd med spillet til jentene.
– Grunnspillet og forsvarsspillet har vært bra. Framover kan vi bli enda bedre. Vi venter blant annet på at Gudrun Reitan skal bli helt restituert etter skaden, sier HK Rygges trener, Frode Aastorp.

Gudrun Reitan ble spart i kampene fredag og lørdag, men i går viste hun hvor viktig hun kan være.

Hun viste fram noen distanseskudd med skikkelig Andreas Thorkildsen-trøkk. I tillegg var hun en genial spillopplegger når HK Rygge åpnet opp Langhus-forsvaret på finurlig vis.

- Topp 10 i Norge

HK Rygge har et meget veltrent og spennende lag i 16-årsklassen, og de har store ambisjoner med Bringserien.

- På vårt beste er vi blant de 10 beste i Norge, mener HK Rygges trener, Frode Aastorp.

- På vårt beste er vi blant de 10 beste i Norge

– Vi klarer ikke å være på et slikt nivå hele tiden, men jeg liker at jentene skal ha noe å strekke seg etter. Derfor er målet å være blant de 10 beste når Bringserien er over. Det er et høyt mål, men det bor mye i laget, og vi kan enda bedre enn vi fikk vist i helgen, sier Frode Aastorp. 

HK Rygges lag (samlet antall mål i parentes):

Ylva Rekstad, Sara Sanderød Bakkerud, Tuva Brynildsen (14), Emily Bjerk (4), Marie Wilberg (12), Celine Engedal (15), Mia Asbjørnsen (4), Gudrun Reitan (6), Ingrid Sørensen (2), Emilie Holme (3), Natalie Emmanuelsson (13), Madelen Haugmo (8), Kristin Bakke (4), Live Skille (9).

HK Herulf Moss' lag:

Preben Kvammen Lie, Adrian Sundstrøm, Dennis Christiansen (6), Bård Onarheim (1), Andreas Evensen (5), Endre Svingen (3), Martin Monsøy (5), Fredrik Aker, Jørgen Frøland, Gard R. Stølen (5), Sebastian Schwartz (3), Marius Jensen (4), Marcus Foss, Alexander Herregården (2).

Son HKs lag:

Henrik Andersen, Daniel Nielsen, Marius Johansen, Kasper Thorsen (10), Thomas Brøsholen (2), Martin Larsen (12), Stian Haug (2), Marius Enger (1), Håvard Bjerke (1), Robert Berntsen (3), Thomas Berntsen, Espen Granum, Benjamin P. Lund, Jack Tholin (1).

Artikkeltags