Talenter med drømmer

Henriette Spetz (fra venstre), Maja Granberg, Sandra Wilberg, Marthe Litschi og Fredrik Bruun likte seg godt på den første fellessamlingen til HK Herulf Moss og HK Rygge i Øreåshallen.

Henriette Spetz (fra venstre), Maja Granberg, Sandra Wilberg, Marthe Litschi og Fredrik Bruun likte seg godt på den første fellessamlingen til HK Herulf Moss og HK Rygge i Øreåshallen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Noen av spillerne på dagens historiske håndballsamling i Øreåshallen har store ambisjoner.

DEL

- Drømmen er å komme på landslaget, sier de fire jentene Henriette Spetz, Maja Granberg, Sandra Wilberg og Marthe Litschi.

De to førstnevnte er HK Rygge-spillere, og de to andre er HK Herulf Moss-spillere til daglig.

I dag er de på samme lag, og de har like drakter med begge klubbenes logoer på.

Historisk samling.

I dag var det nemlig avkast for et historisk samarbeid mellom de to håndballklubbene i vårt distrikt.

Rundt 30 spillere fra 12 til 18 år i de to klubbene fikk god og grundig oppfølging av entusiastiske trenere med Frode Aastorp i spissen.

I et forsøk på å få til et tettere og bedre samarbeid om spillerutviklingen i aldersbestemt håndball, er det lagt opp til fire fellessamling i løpet av håndballsesongen.

Initiativtagerne Bård Banggren (HK Rygge) og Grete Rosenlund (HK Herulf Moss) mener klubbene er nødt til å hjelpe hverandre, og deres felles langsiktige mål er å få til en bedre lokal egenrekruttering til seniorlagene til HK Herulf Moss og HK Rygge.

Det er blitt snakket om et mulig samarbeid i mange år, men først nå er det i gang.

- Morsomt!

De fire jentene og HK Herulf Moss-spilleren Fredrik Bruun, som vi traff i en liten pause, syntes samlingen var en god idé.

- Det er morsomt å være her! Det er kult å lære håndball på litt andre måter, for alle trenere er litt forskjellige.

- Det er også spennende å bli kjent med nye spillere, sier Henriette Spetz, Maja Granberg, Sandra Wilberg og Marthe Litschi.

- Jeg satser på å lære meg bedre teknikk på disse samlingene, for jeg ønsker å bli en bedre håndballspiller, sier Fredrik Bruun.

Les mer i Moss Avis mandag!

Artikkeltags