Det var et revansjelystent Herulf-lag som varmet opp i Mossehallen i kveld. De hadde bestemt seg for å krige gjennom 60 minutter. Selv om de fikk en dårlig start på kampen, og lå under 3-6, fortsatte de og kjempe, og ledet til slutt 16-15 ved pause.

Del på Facebook

I andre omgang fikk hjemmelaget en god start, og ledet 23-21 etter et kvarters spill. Men samtidig som Herulf ville ha sesongens første hjemmeseier, kjempet oslo-laget for sin første borteseier.

Det stokket seg litt i angrepet til Herulf, og BSK/NIF fikk noen enkle mål på kontring. Plutselig sto det 23-25 på lystavla. Da var det 12 minutter igjen, og Stian Gabrielsen kom innpå for første gang. Han brant det første skuddet sitt, men satte de fire siste kontant i mål. Han bidro sterkt til å snu kampen, og var veldig fornøyd med to poeng i kveld.

- Nervepirrende

- Det var veldig nervepirrende å sitte på benken så lenge. Jeg varmet godt opp i pausen, og var klar da jeg slapp innpå. Jeg føler at jeg var med på å snu kampen, sier Stian Gabrielsen, som også så sin lillebror Ørjan score fire mål for BSK/NIF.

- At Ørjan gjorde det bra er bare moro. Vi er bestevenner og brødre, men det er alltid moro å slå ham, smiler han.

Også trener Andre Jauert var fornøyd med innhoppet til Gabrielsen.

- Innhoppet til Stian var veldig sterkt. Han satt lenge på benken, men var rolig da han kom innpå. Han var tålmodig og satt skuddene sine, sier Jauert.

Han valgte lenge å spille med de som startet sesongen, med Fredrik Josefsson, Joakim Patriksson og Henrik Lundvall på bakspillerplass. Eirik Nordeng spilte angrep for Lundvall, og gjorde en flott jobb som playmaker. I forsvar var de tre svenske bakspillerne sterke, sammen med en god Mihail Gorensek som limte forsvaret sammen.

- Vi valgte å starte med det vi vet fungerer, så får de andre spillerne heller spille seg inn i det. Nordeng var veldig positiv for oss i dag, og bidro til flyt i angrepsspillet. Han satte også ballene i mål da forsvaret ikke tok ham på alvor, forklarer Jauert.

Lagseier

HK Herulf Moss-treneren var godt fornøyd med to poeng i kveld etter en trist forestilling mot Sandefjord sist helg.

- Det var godt å spille en ordentlig håndballkamp igjen, det er vel nesten en måned siden sist. Vi hadde mer trøkk og gikk direkte på mål i dag. Seieren i dag var viktig i forhold til det mentale. Vi har fått tilbake troen. Vi snakker om å klare en sluttspillplass, og da må lag som BSK/NIF slås på hjemmebane, sier Jauert.

Se bilder fra kampen her!

Eirik W. Jensen fikk tillit fra start på kanten, og gjorde en god jobb. Vi noterte tre scoringer og null bom fra mossingen. I tillegg har Eirik Nordeng fått vist hva som bor i ham i angrep. Han er flink til å holde flyt i spillet, og vet også hvor målet står når sjansen byr seg. Joakim Patriksson og Mihail Gorensek ofret alt i hver duell i begge ender av banen, og Jonathan Averstedt hadde noen viktige redninger da kampen sto og vippet i sluttminuttene.

Før kampen:

Ingenting stemte da Sandefjord slo HK Herulf Moss forrige søndag. Nå har spillerne gått i seg selv, og de har mye å bevise når Bækkelaget/Nordstrand står på motsatt banehalvdel.

- Vi kan ikke gå på banen og tape på innsats og tæl. Det var det jeg følte vi gjorde mot Sandefjord. Vi har prøvd å justere forsvarsspillet vårt litt. Der handler det veldig mye om innstilling. Vi må tilbake til grunnprinsippene i vårt eget spill og bli flinkere til å stole på hverandre slik at vi ikke blir usikre når det butter imot, sier trener André Jauert til Moss Avis.

Forrige hjemmekamp i Mossehallen, mot Elverum, fikk også en trist avslutning. Da kollapset hjemmelaget kollektivt etter mye positivt spill de første 40 minuttene. Postenliga-debutantene har variert voldsomt i prestasjonene så langt i sesongen. De har vist at de kan spille jevnt mot hvem som helst når laget fungerer, men de har også vist et skremmende lavt bunnivå.