HK Rygge vant nervekrigen

Tatiana Alifanova har spilt bedre kamper før, men hennes fandenivoldske innstilling var det som skulle til for å sikre seieren, og hun satte også inn det avgjørende målet.

Tatiana Alifanova har spilt bedre kamper før, men hennes fandenivoldske innstilling var det som skulle til for å sikre seieren, og hun satte også inn det avgjørende målet. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

(HK Rygge-Asker 29-28) Tatiana Alifanova fikk taket i Ryggehallen til å lette da hun satte inn det avgjørende målet ti sekunder før slutt. HK Rygge slo Asker med ett mål og beholdt tabelledelsen.

DEL

Hjemmepublikum kunne lykkelige og slitne sjangle ut av Ryggehallen etter en real nervekrig av en håndballkamp.

Gjennom hele kampen vekslet lagene på å ha ledelsen, og da det dro seg skikkelig til på slutten måtte trerne bruke alle taktiske knep, og spillerne måtte ned i den dypeste kjelleretasjen for å hente kreftene som skulle til for å hale seieren i land.

Genistrek

På stillingen 28-27 til HK Rygge, og med 14 sekunder igjen å spille, klasket hjelpetrener Magnus Banggren timeout-kortet i bordet til sekretariatet idet en av hans spillere var i ferd med å komme til en ny avslutning.

Den taktiske genistreken første i neste omgang til at Tatiana Alifanova fikk trøkket inn 29-27 og avgjort kampen. Da spilte det også liten rolle at Asker fikk inn et pyntemål i sluttsekundet.

Oppofrende

- Hvordan var det å sette inn det avgjørende målet?

- Noen måtte skyte, og siden jeg hadde ballen, så ble det meg, og det var utrolig deilig å se at den gikk inn, sier Tatiana Alifanova. Hun smiler med hele kroppen.

Hun var en av flere ryggespillere som fikk skikkelig juling i duellene med unge Asker-jenter som kjempet like heroisk for poengene.

- Tatiana var en av dem som virkelig tok ansvar i dag. Vi visste at det ville bli veldig vanskelig å spille mot Asker. Det ble aldri noen god kamp, men jeg er kjempeglad for at vi tok begge poengene, sier HK Rygges hovedtrener, Per Inge Johansen.

Iskald ungjente.

17-årige Marthe Engvik på venstrekanten spilte også en avgjørende rolle i sluttfasen av kampen. Hun var iskald og dyktig da hun fikk to sjanser og satte inn to mål som snudde 26-27 til 28-27.

- Det står stor respekt av det lagets yngste spiller gjorde der. Marthe er en toppspiller for framtiden, sier Per Inge Johansen.

HK Rygge hadde et par sjanser til å punktere kampen. 16 minutter ut i andre omgang ledet hjemmelaget 24-20, men Asker nektet å gi seg, og seks minutter senere sto det 25-25.

Asker skjøt hardt og presist når de fikk sjansen, mens kvaliteten på HK Rygges avslutninger langt fra holdt samme nivå.

På en dag hvor det kladdet en del for hjemmelaget, er det ekstra deilig å sitte igjen med to poeng.

HK Rygge topper stadig tabellen i 2. divisjon etter 10 seire på 11 kamper. 

Se moss-avis.nos temaside om HK Rygge

Artikkeltags