Gå til sidens hovedinnhold

Innleder samarbeid med Larviks verdensstjerner

Artikkelen er over 9 år gammel

Skal man først samarbeide med noen, er det vel like greit å gå helt til topps. Det har ihvertfall HK Rygge gjort, for nå kommer verdens beste for å ha håndballskole.

I høstferien blir det nemlig håndballskole i Øreåshallen og Ryggehallen i regi av HK Rygge. Men med Larvik Håndballklubbs eliteserielag i instruktørkorpset.
– Vi har inngått et samarbeid med Larvik Håndballklubb om å gjennomføre denne håndballskolen, som arrangeres for første gang i 2012, sier fungerende daglig leder i HK Rygge, Morten Grønli.

Flere haller

Håndballskolen skal gå over tre dager i uke 40 – mandag, tirsdag og onsdag – både i Ryggehallen og i Øreåshallen.

– Dersom det blir behov for det, har vi også muligheten for å utvide med håndballskole i flere haller, påpeker Grønli.

På alle økter under håndballskolen vil spillere og trenere fra Larvik Håndballklubbs eliteserelag ha ansvaret for treningene.

Det betyr internasjonale medaljegrossister som Karoline Dyhre Breivang, Kari Mette Johansen, Linn Kristin Riegelhuth Koren, Linn Jørum Sulland og Cecilie Leganger. I tillegg til trener og tv-ekspert Ole Gustav Gjekstad.

– Larvik vil stille med hele registeret, og de er jo innstilte på å trekke fullt hus i fire haller. altså 280 deltagere. Jeg får høre at jeg er nøktern som tror det holder med 140 deltagere i to haller, ler Morten Grønli.

Les flere nyheter om HK Rygge her

Henvendelsen kom opprinnelig fra Larvik, etter at HK Rygges unge spillere har gjort et godt inntrykk på klubben.
– Marita Evensen har hatt med seg J97-98 på flere av Larviks såkalte Superweekender, som de har hatt i forbindelse med Champions League-kampene sine. Og de har nok overbevist siden Larvik følger opp med dette utspillet, mener Grønli.

Region Øst

– Er dette et engangsforeteende, eller starten på et langt samarbeide mellom Larvik og HK Rygge?

– I utgangspunktet gjelder avtalen for denne håndballskolen, men vi tenker på muligeheter for å utvikle samarbeidet. Det er noe også Larvik ønsker, uten at jeg kan være konkret på noe nå, svarer Grønli.

– Og vi ønsker jo å trekke til oss flere enn de som er lokale. Her åpner vi for spillere fra hele Region Øst, altså fra hele Østfold, Oslo og Akerhus. Kanskje også fra Vestfold. Det blir bred markedsføring, fortsetter HK Rygge-lederen.

Vinn-vinn

– Hvordan løses det økonomiske i denne avtalen?
– Inntekter og utgifter legges i en pott, og blir fordelt mellom klubbene etter en avtale. Larvik skal jo ha den største potten, men det er en veldig grei avtale for oss, også. Dette er en «vinn-vinn-situasjon» for HK Rygge, vil jeg si, sier Morten Grønli, som påpeker at det ikke bare blir håndball de tre dagene håndballskolen varer.

– Det er lagt opp til et opplegg uten overnatting, men i tillegg til håndballen blir det også plass til å kose seg med lunsj og annen hygge, avrunder Morten Grønli.

Les flere nyheter om HK Rygge her