Ludmila tok ansvar for HK Rygge

Ludmila Gaidraga scoret fem mål for HK Rygge i seieren over Fjellhammer.

Ludmila Gaidraga scoret fem mål for HK Rygge i seieren over Fjellhammer. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

(HK Rygge - Fjellhammer 30-23) En spillesugen Ludmila Gaidraga gikk i bresjen for et HK Rygge som tok årets første seriepoeng på en kontrollert måte.

DEL

- Dette gikk omtrent som forventet. Jeg synes vi hadde stålkontroll, smiler trener Per Inge Johansen etter seier 30-23 og årets to første poeng i 1. divisjon.

Ludmila Gaidraga, som har brukt et halvt års tid på å trene seg opp igjen etter en korsbåndsskade, var den som førte an for HK Rygge. Hun sto bak hjemmelagets fem første skudd. To av dem gikk i mål.

- Det ble litt for mange personlige feil til at jeg kan være helt fornøyd. Det skyldes nok at jeg ville så mye. Jeg var veldig ivrig på å vise meg fram igjen, og jeg var så full av energi og lyst til å spille håndball, stråler Ludmila Gaidraga.

Kraftfull skytter

24-åringen fra Moldova sto fram som en spenstig og kraftfull langskytter, men hun trenger nok et par kamper til på å få skuddene til å sitte akkurat der hun vil. Fem fine scoringer, og en holdning til spillet og kampen som etter hvert smittet over på de andre lagvenninnene, er mer enn godkjent!

- Er du hundre prosent tilbake etter skadeavbrekket nå?

- Jeg er ikke helt ferdig med opptreningen, og jeg kjenner fortsatt litt. Men, jeg har trent godt og har blant annet løpt mye, forteller hun.

- Siden Emilie Lindegaard er ute på grunn av meniskoperasjon var vi nødt til å bruke Ludmila mye. Hun er veldig god når hun gjør det hun skal, og jeg synes hun overrasket meg posivit idag, sier trener Per Inge Johansen.

Tøffe Tatiana

Fjellhammer hang med til 7-7. Da sa Tatiana Alifanova takk for følget på vegne av HK Rygge. Hun kriget inn 9-7-målet med en offervilje og kraft som bare hun kan få fram. 10-7-scoringen var en lekende lobb, og måten Tatiana Alifanova satte inn sluttresultatet til 30-23 på kunne hun ha vunnet "Skal vi danse" med!

Tatiana sliter også med noen småskader, og hun fikk noen nye smeller i kveldens kamp. Men, hun reiser seg gang på gang, og viser hvor sterk, tøff og viktig hun er for HK Rygge.

Viktig keeper

HK Rygges beste enkeltspiller var likevel målvakt Ida Marie G. Høymer. Hun hadde seks-syv redninger av meget høy klasse, og var avgjørende for at HK Rygge kunne rykke ifra.

Og med årets to første poeng innkassert, kan spillere og trenere senke skuldrene noe, og gå til søndagens hjemmekamp mot Sverresborg med større selvtillit.

- Ja, det er lag som Fjellhammer og Sverresborg vi må ta poeng mot, og vi går inn i en periode nå hvor vi har muligheten til å ta noen poeng, sier Per Inge Johansen.

Artikkeltags