Gå til sidens hovedinnhold

Siste sjanse til opprykk

Artikkelen er over 9 år gammel

(HK Rygge - Hønefoss 16-32) HK Rygge kunne sikre seg opprykk til 1. divisjon med seier over Hønefoss. Det ble en for tøff oppgave, men de får en ny mulighet mot Nærbø søndag.

Både Hønefoss og HK Rygge slo Junkeren enkelt, og det var duket for ren opprykkskamp mellom HK Rygge og Hønefoss i kveld. HK Rygge fikk lite til å stemme, og Hønefoss kjørte over HK Rygge på vei til opprykk.

- Vi visste at vi hadde mulighet til å slå Hønefoss, men da måtte alt stemme. Det gjordet det ikke. Vi var tomme for krefter, og når Hønefoss i tillegg har stang-inn, mens vi har stang-ut, blir det vanskelig. Vi må jage hele tiden, og det er tøft. Hønefoss var rett og slett bedre enn oss i dag, sier lagleder Magnus Banggren.

Må nullstille seg

Banggren ga klar beskjed til jentene om å glemme denne kampen så fort som mulig, og nullstille seg til i morgen. HK Rygge har sett Nærbø i to kamper i dag, da de slo Volda (29-28) og tapte for Fana (20-44). Vinneren av den kampen vil få den siste opprykksplassen til 1. divisjon.

- Nærbø er nok laget med mest rutine, basert på alder, og de spiller mye på det. De har et par spillere med god kvalitet, men vi har absolutt muligheten, vurderer Banggren.

Emilie Lindegaard hadde en god start på kampen, både i forsvar og angrep, men som resten av laget fikk heller ikke hun det til utover i kampen. Hun gikk ut av banen midtveis i andre omgang etter en smell i brystet.

- Emilie fikk et slag i brystet, men hun sier hun skal være klar til i morgen, sier Banggren.

Hønefoss ledet med seks mål til pause, og da trenerne så at HK Rygge var sjanseløse, lot de mange sentrale spillere få hvile med tanke på den vitkige kampen i morgen.

Før kampen:

– Vi prater ikke så mye om motstanderen.Den fella har vi gått i før, sier HK Rygges hovedtrener, Per Inge Johansen før klubbens avgjørende opprykkshelg.

Når muligheten for opprykk er så til de grader innenfor rekkevidde, betyr det at den mentale biten er en vel så viktig del av forberedelsene som det rent sportslige.

– Vi har forberedt oss til disse kampene akkurat på samme måte som før alle andre kamper. De fleste spillerne har et avslappet forholdet til dette med opprykk, sier han.

En av lagets mest sentrale spillere, Kristin Bråthe, innrømmer at det pirrer litt ekstra når det er opprykk det står om.

– Jeg er litt spent, men jeg gleder meg, sier hun.
– Det er ikke krise hvis vi taper, men konkurranseinstinktet er såpass intakt at vi alltid blir skuffet når vi taper, sier Bråthe.

Intern uenighet

Junkeren og Hønefoss er puljemotstanderne HK Rygge møter. Styreleder i Hønefoss, Jan Erik Gulbrandsen, har tidligere gitt uttrykk for at HK Rygge er en overkommelig motstander.

– Vi har vært heldige med puljeoppsettet, har han uttalt til ringbladet.no.

Å bli stemplet som en svakere motstander har ikke HK Rygge noe imot.
– Det er veldig bra for vår del hvis de går i den fella at de undervurderer oss, så det er helt greit med det stempelet, sier Bråthe.

Styrelederen i Hønefoss er etter alt å dømme ikke helt på nett med klubbens trener.
– Hvis man sier at dette blir lett, så er man helt idiot, og det må du gjerne sitere meg på, sier Hønefoss-trener Otto Th. Pedersen, som nærmest blir amper på telefonen når vi spør ham om hvordan hjemmelaget skal slås.

– Du tror vel ikke jeg har tenkt meg å si det til deg? Makan til dumme journalistspørsmål, sukker han oppgitt.

Uten press

Hvis humøret indikerer at stressnivået er høyt kan det bli et noe oppjaget Hønefoss-lag. På torsdagens trening i Ryggehallen, var stemningen derimot avslappet.
– Vi har ikke noe forventningspress på oss. Dette er to bonuskamper og en dessert på sesongen, sier trener Per Inge Johansen.

HK Rygge møter Junkeren kl. 15.30 og Hønefoss kl. 19.30. moss-avis.no har live-oppdatering fra kampen mot Hønefoss. Den siste og avgjørende kampen mot Hønefoss kan du følge her fra kl. 19.00.