Full fyr i hytte etter lynnedslag

FLAMMER GJENNOM TAKET: Flammene skal ha stått gjennom taket på denne hytta etter lynnedslaget mandag kveld.

FLAMMER GJENNOM TAKET: Flammene skal ha stått gjennom taket på denne hytta etter lynnedslaget mandag kveld. Foto:

Av og
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MiB Moss, Vestby og Indre Østfold Brann og Redning Spydeberg rykket mandag kveld ut til en  hyttebrann i Brånenveien i Hobøl, melder Alarmsentral Brann Øst på Twitter. Hytta ligger like ved fylkesgrensen mellom Østfold og Akershus, ikke langt fra Hølen, i Hobøl kommune.

– Vi fikk inn melding om brannen klokken 21.16, sier Vegard Andersen hos Alarmsentral Brann Øst. Ifølge Andersen skal flammene ha gått gjennom taket.

– Politiet driver nå med etterslokking. Brannen skal ha bli slokket forholdsvis fort, opplyser Andersen til Smaalenenes Avis mandag kveld.

Naboen varslet

Politiet i Follo melder på sin Twitter-side at hytta skal være totalskadd. Lynnedslag er trolig årsaken. Det skal ikke være personskade.

– Det var naboen som varslet om brannen. Han så at det kom et lynnedslag og gikk ut og så at nabohytta sto i brann, opplyser Steffen Øvstedal ved operasjonssentralen i Follo politidistrikt. Det skal ikke ha vært noen fare for spredning.

– Det var lokalt dårlig vær, og veldig grått, fortsetter Øvstedal.

Flere meldinger om lynnedslag

I titiden mandag kveld meldte Indre Østfold Brann og Redning Askim og Skiptvet at de var ute og sjekket ut et mulig branntilløp i skog etter lynnedslag i Taraldrudkroken i Skiptvet.

Det skal ifølge alarmsentralen ikke ha vært tilløp til brann.

Alarmsentralen informerer om at lyn og torden skaper problemer flere steder i distriktet. I tilllegg har IØBR Askim og Skiptvet kontrollert noen boliger i Stensrudveien Skiptvet etter lynnedslag.

Ved 22:00-tiden mandag reiste MIB Rygge ut for å kontrollere en enebolig i Son etter lynnedslag

I juni brant en hytte ned i samme område.

Artikkeltags