– Fort og gæli i Hobøl

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevHvor fort kan vi tømme kommunehuset på Elvestad for ansatte? Kanskje klarer ordfører Olav Breivik (bildet, red anm) det lenge før 1.januar 2020, når Indre Østfold kommune sjøsettes. Foreløpig leder Breivik soleklart, for de andre ordførere vil ikke konkurrere. De er opptatt av å beholde en del tjenester lokalt, men dette er ikke det politiske flertallet i Hobøl opptatt av.

I tur og orden har vi flagget ut tekniske tjenester, med vaktmestere og rengjøringspersonale, samt byggesaksbehandling og arealplanlegging, og nå sist regnskap, lønn og økonomi. Askim har fått arbeidsgiveransvaret for samtlige av disse, gjennom flere såkalte vertskommuneavtaler med Hobøl. Hvor alle disse ansatte ender opp etter 1.januar 2020 er ikke helt klart. De kan selvsagt bli flyttet på igjen, men kommer neppe tilbake til Hobøl.

I den nye storkommunen vil det meste bli omorganisert, og i noen tilfeller kan det sikkert være fornuftig. Men Senterpartiets bekymring er at lokalpolitikerne i Hobøl sender stadig flere ansatte ut døra, uten å ha noen tanker om hvilke tjenester de ønsker å beholde.

Vi utfordret i siste kommunestyremøte ordfører Olav Breivik og hans allierte på hvilke planer de hadde for tjenestetilbudet i framtida, men ble møtt med øredøvende taushet. De foretrekker åpenbart å snakke om slikt bak lukkede dører. Et hederlig unntak var Hobøl Ap. De bekymrer seg riktignok ikke over utflytting av tekniske tjenester og kontorpersonale, men er i likhet med oss opptatt av å opprettholde lokale skoler, barnehager og sykehjem.

Senterpartiet fremmet også forslag om Hobøl ikke skal inngå flere ensidige vertskommuneavtaler med Askim, men i stedet prioritere fellesløsninger innenfor rammen av nye Indre Østfold kommune. Dette forslaget fikk dessverre bare våre egne stemmer.

Vi lurer fortsatt på om ordførers plan egentlig er å tømme kommunehuset for å selge det, da han liker tanken på en kommune uten offentlige bygg. I alle tilfelle opplever vi at det drives styrt avvikling av kommunen, med mer snakk om økonomi enn gode tjenester for innbyggerne. Senterpartiet mener fortsatt at tjenestetilbudet er kjernen i kommunens virksomhet, og etterlyser mer åpenhet om framtidas løsninger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags