Hockeygjeng på bløt is

Av

Det kan trygt kalles upløyd mark eller ukjent farvann, det som spillerne til Kråkene Moss Hockey var gjennom under «Adventure Games» på Årvolltangen.

DEL

Barmarkstreningen for hockeylaget i Moss har vært i gang siden mai med godt fremmøte. Og krydderet kom da klubben valgte å arrangere «Adventure Games» for alle lag en vakker junihelg, noe som ble en stor suksess.

– «Adventure Games» er en mini 71 grader Nord konkurranse hvor deltakerne inndelt i lag skulle gjennom en åtte km lang løype rundt Årvolltangen og løse forskjellige utfordringer, forteller Christian Moestue, som er styremedlem i klubben.

– Nærmere 71 grader nord kommer du ikke på Årvolltangen! Legger han til.

Det handler selvfølgelig ikke om beliggenhet, men om lagånd, samarbeid, problemløsning, og mestring gjennom allsidige utfordringer. Deltakerne fikk kjenne på høydeskrekken, finne fram turkompetansen og erkjenne at det er lurt å følge med på kartet om de skal orientere.

Lagene skulle igjennom seks utfordringer som spente mellom rappellering, overgang over vann, båltenning, presisjonsskyting med puck og klatring, samt fylle en sylinder med vann fra elva og til slutt en rebusoppgave.

– Det var glade barn og ungdom mellom 7–18 år, mestringsfølelse som økte for hver meter de rappellerte ned en skrent på 10 meter, barn som datt i vannet, og unge, problemløsende gjenger, forteller Moestue, og fortsetter: – En av gruppene var en munter gjeng med 16–17 åringer som uttalte seg som allsidige i forkant av båltenningen. Når hjelpemidlene kun var en kniv, en gnist stikke og en tampong ble også underholdningsverdien høy.

Og at helgen ble en suksess, er det liten tvil om.

– De unge ivaretok hverandre, lo, lekte og sto på for laget sitt – noe som viser at det var en flott dag full av teambuilding, personlige seire, fysiske utfordringer og morsomme oppgaver, sier Christian Moestue.

– Hockeyklubben har høyt aktivitetsnivå om dagen, og det er fokus på både mestring, fysiske ferdigheter og ikke minst sosiale arrangement. Dette var så langt sommerens høydepunkt som vil bli en gjenganger i Kråkene Moss i årene fremover, avrunder Moestue.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:30.