Gå til sidens hovedinnhold

Holder døgnåpent: – Personer som mistenker at de har koronavirus, skal ringe legevakten, ikke fastlegen

Søndag 1. mars melder Moss kommune at det er tatt fire nye prøver for koronavirus ved Mosseregionens legevakt som nå holder døgnåpent i den ekstraordinære situasjonen.

– Prøvesvarene er ikke klare, sier enhetsleder ved kommunikasjonsavdelingen i Moss kommune, Therese Evensen i en pressemelding søndag ettermiddag.

I pressemeldingen ber Evensen personer med mistanke om koronasmitte, om ikke å kontakte fastlegen sin, men ta kontakt med legevakten på telefon 116 117.

Mosseregionens legevakt har besluttet å holde døgnåpent som følge av koronaviruset.

– Det gjør vi for at alle med mistanke om koronasmitte skal dit og ikke til fastelegene. Det er et midlertidig tiltak nå og det kan skje endringer. Det blir gjort løpende vurderinger hele tiden om hvor det er mest hensiktsmessig å ta imot folk med mistanke om smitte, sier Evensen.

Hun understreker viktigheten av å ringe legevakten først så man kan koordinere hvordan eventuelle prøver skal tas på en sikker måte.

Vil få veiledning

– Personene vil da få videre veiledning om hvordan eventuell prøvetaking skal foregå. Ingen med mistanke om at de har koronavirus, må møte opp uten at det er gjort avtale om dette, understreker Evensen.

Hun legger også til at det kun er personer med mistanke om koronavirus som skal kontakte legevakt på hverdager mellom 0800–1500. Alle andre skal på vanlig måte kontakte fastlege.

Koronastatus i Moss per 1. mars klokken 1800 er altså at det er tatt fire nye prøver for koronavirus ved Mosseregionens legevakt i løpet av helgen. Prøvesvarene var ikke klare søndag kveld.

Samme råd i distriktets kommuner

Fra Våler kommer også en klar oppfordring til folk som tror de kan være smittet av viruset.

– Dersom du tror du kan være smittet av korona-virus: Hold deg hjemme og ring 116 117, sier ordfører Reidar Kaabbel.

Det samme gjelder for folk i Råde og Vestby. Der skal man få informasjon om eventuelle prøver og så videre. Prøver skal tas på legevakten i Moss og ikke host fastlegen. Dette gjelder også folk Våler og Råde

Når det gjelder helsemyndighetene, ber de nå ansatte i helse- og omsorgstjenesten som har vært i områder med vedvarende spredning av koronavirus, om å være hjemme fra jobb i 14 dager.

Rådet har tilbakevirkende kraft for reisende som har kommet hjem etter 17. februar, opplyser Helsedirektoratet.

Les også: Mistanke om koronasmitte ved Sykehuset Østfold – fem ansatte sendt hjem

Les også: Epidemiologi-eksperten advarer: Disse åtte stedene bør du unngå å ta på

Les også: Ingen koronasmitte i Moss

Kommentarer til denne saken