For i det gule huset til Cecilie Seim i Hølen, både bor og arbeider illustratøren og forfatteren. Side om side med familiens to hunder og to katter.

– Jeg er avhengig av å jobbe masse av og til. Med 11 barn, hadde det gått dårlig. Men det var derfor fint å kunne forsøke å leve seg litt inn i det morsomme kaoset gjennom arbeidet med boka. Jeg må si jeg har latt meg inspirere av folk og dyr rundt oss.

– Vi har for eksempel et avlastningsbarn, som har seks søsken, dessuten har hundene bidratt med sitt når det gjelder inspirasjon, smiler Seim.

Hun er oppvokst på Bjørkelangen med forfattermoren Lise Männikkö, men har bodd i Hølen de siste seks årene.

Regnestykke

Her har hun illustrert flere bildebøker. I tillegg har det stadig blitt mer skriving på illustratøren. Men det er alltid bildene som kommer før teksten. «Madams 11 barn», som sikter seg inn på 3 til 6-åringer, er hennes tredje der hun både har skrevet og tegnet.

Den har tatt både mye tid og krefter d, som sier hun har jobbet med den over flere år, men at innspurten ble intens. Med 11 barn som alle skal få en historie, så er det mange regnestykker som skal gå opp.

– Det ble nesten som et mattestykke, smiler hun.

Hun sier utgangspunktet for boka var Trollmors vuggesang, som hun sang mye for datteren sin da hun var yngre.

– Jeg husker jeg tenkte mye på hvordan det er med 11 barn. Da Omnipax spurte om jeg kunne lage en myldrebok for barn, var ideen allerede ganske klar, forteller 38-åringen. Hun

Seim sier hennes fascinasjon for bildebøker begynte allerede da hun var barn.

Gis ut på Bokklubben

– Jeg er nok bare veldig glad i bøker, sier 38-åringen, som er litt ekstra stolt over at den siste boka også er plukket ut til å bli hovedbok i Bokklubben Barn.

Det er for øvrig ikke bare barnebøker 38-åringen har prøvd seg på. Bildeboka «Souads vesker» er myntet på voksne og er allerede flittig brukt i voksenopplæring, blant annet. Seim planlegger dessuten en oppfølger.

I fjor sa hun til Norsk Barnebokinstitutt at det å tegne både er «vakkert og skummelt, slitsomt og lett, stressende og avslappende, morsomt og underlig. Etter en dag på kontoret mitt føler jeg at jeg har vært overalt, opplevd alt».

Boka lanserer på Hølen kunst- og bokkafé 25. april.